Reagiranje tvrtke Marea

Obavijest o prikupljanju ponuda objavljena tek nakon što su svi prisutni ponuđači predali svoje ponude

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



U tiskanom izdanju Novog lista dana 28. siječnja 2019. godine objavljen je članak na stranici 6. i 7. tiskanog izdanja pod naslovom »KONCESIJSKO ODOBRENJE, Dujmovićevoj supruzi konkurira tvrtka gradskog vijećnika Puža«. U podnaslovu stoji: »Dvojbeno je što je obavijest o prikupljanju ponuda na gradskom web portalu osvanula 02. siječnja 2019. u 10,00 sati, tek nakon što su ponude već bile predane u gradsku pisarnicu koja se otvara u devet sati«. Jednak se navod ponavlja u samom tekstu članka na str. 6. Cijeli je članak najavljen na naslovnoj stranici s još tendencioznijim naslovom: »Dujmićeva supruga i gradski vijećnik Puž u bitki za kiosk od 12 m2. Dvojbeno je to što je obavijest o prikupljanju ponuda objavljena tek nakon što je Marea predala ponudu«.


Jednak je tekst s naslovima objavljen i u on-line izdanju Novog lista dana 28. siječnja 2019. godine na linku http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1585/PLAZA-ICICI-Dujmiceva-supruga-i-gradski-vijecnik-Puz-u-bitki-za-kiosk-od-12-kvadrata.


Navod: »Dvojbeno je to što je obavijest o prikupljanju ponuda objavljena tek nakon što je Marea predala ponudu« predstavlja netočnu i nepotpunu tvrdnju koja čitatelje navodi na pogrešan zaključak i društvu MAREA d.o.o. nanosi štetu. Naime, nije točno da bi obavijest o prikupljanju ponuda bila objavljena tek nakon što bi upravo MAREA d.o.o. predala ponudu već je obavijest o prikupljanju ponuda na gradskom web portalu objavljena nakon što su ponude predali svi koji su tog jutra 02. siječnja 2019. godine predali svoje ponude, a riječ je o društvu MAREA d.o.o., društvu gospodina Igora Puža Sunčana Opatija d.o.o., ali i još 10-ak drugih pravnih osoba. Iz naprijed citiranog novinskog teksta stječe se pogrešan dojam da je samo predstavnik društva MAREA d.o.o. čekao na predaju ponuda te da je obavijest o prikupljanju ponuda objavljena čim ili tek što bi društvo MAREA d.o.o. predalo ponudu, što iz naprijed navedenih razloga nije točno. Pravnih osoba koje su čekale u redu za otvaranje pisarnice Grada Opatije bilo je toliko da je od strane prisutnih ponuđača sačinjena i lista redoslijeda prvenstva prema dolasku za potrebe predaje Zahtjeva u Pisarnicu Grada.




Dakle, imajući u vidu naprijed navedeno, u potpunosti je netočna tvrdnja kako je »Dvojbeno što je obavijest o prikupljanju ponuda objavljena tek nakon što je Marea predala ponudu« budući je obavijest o prikupljanju ponuda objavljena tek nakon što su svi prisutni ponuđači predali svoje ponude, piše u Zahtjevu za objavljivanjem ispravka koji kao punomoćnik društva MAREA d.o.o. Ičići potpisuje Zajednički odvjetnički ured Saša Poldan, Goran Gatara, Valentina Vižintin, Marko Komorski i Toni Primorac iz Rijeke.