Nema mira na Liburniji

OPATIJSKA LUKA Brnečić: Mjesto ravnatelja Lučke uprave namještaju opatijskom političaru

Srđan Brajčić

Vladimir Brnečić

Vladimir Brnečić

Pozivam sve Opatijce, medije i nadležna tijela da budno motre koji će opatijski političar biti imenovan na funkciju ravnatelja Lučke uprave



OPATIJA Opatijski gradski vijećnik Vladimir Brnečić, kojeg je opatijski ugostitelj Roni Voskion optužio da mu je prijetio protjerivanjem iz prostora Molo, ali i da ilegalno upravlja rampom na lukobranu, iznio je svoju stranu priče, ustvrdivši da je sve to politički motivirano. Također, napomenuo je da on nije umirovljenik, kako ga naziva Voskion, već je točno to da je uzeo ponuđenu otpremninu od svoje bivše firme i da je sada nezaposlen.


– Ovo je rezultat politike koja nastoji na mjesto ravnatelja lučke uprave smjestiti opatijskog političara, umjesto osobe stručne za takav posao. Dizanje prašine jest samo način da se javnost odvrati od onoga što je bitno, a to je osoba koju se nastoji imenovati na mjesto ravnatelja Lučke uprave. Stoga pozivam sve Opatijce, medije i nadležna tijela da budno motre koji će opatijski političar biti imenovan na funkciju ravnatelja Lučke uprave i koje su njegove realne kompetencije i iskustva u pogledu poslova koje kao nadležna obavlja Lučka uprava – poručio je Brnečić, ali nije odgovorio na upit na kojeg je to opatijskog političara točno mislio, odnosno je li aludirao na vijećnika Fernanda Kirigina.


Smanjenje zakupnine


»Izvan svake logike su navodi Voskiona da bih ja njemu na bilo koji način prijetio dovođenjem u red ili bilo čime. Naprotiv, Voskion je u zavadi s Lučkom upravom te je u više navrata znao pogrdnim riječima nazivati ljude zaposlene u lučkoj upravi, navodio je kako on ima veze u samom Ministarstvu i Županiji koje će iskoristiti kako bi svima zagorčao život jer on je tu investirao puno. Moja je jedina reakcija bila ta da sam mu rekao kako takvim ponašanjem neće riješiti vlastiti problem. To nije bila nikakva prijetnja niti pokazivanje moći koju ja niti nemam, kazao je Brnečić, uz napomenu da Grad Opatija, niti njegova tijela, kao ni on sam nemaju ovlasti u opatijskoj luci i prema tome ne može otjerati Vosikona iz prostora Molo, niti može odlučivati o korištenju famoznih stupića.


O tome, kaže, odlučuje Lučka uprava protiv koje je Roni Voskion počeo osobni rat.»Vjerojatno traži više nego što mu prema shvaćanju Lučke uprave pripada. Ja ne znam točno što je temelj tog sukoba. Navodno je Voskionova namjera da spusti zakupninu prostora Molo koja mu predstavlja visoko financijsko opterećenje. Vjerojatno se preračunao u svojim financijskim kalkulacijama, ocijenio je vijećnik Brnečić koji je ustvrdio da je jedina njegova namjera bila ta da se u opatijsku luku uloži novac kako bi se uredila i poboljšala funkcionalnost.

Stupići i parking




Brnečić pojašnjava da on ima mogućnost spuštanja stupića na lukobranu zbog toga što on ima znanja i dobro volju da otkloni manje kvarove na elektroničkom sustavu koji upravlja rampom.


»Ako dođe do problema s upravljačkom kutijom i sustav se zablesira, uglavnom taj problem riješavam ja, dobrovoljno na zahtjev Lučke uprave. Međutim, što je jako bitno, svoj automobil ne parkiram na prostoru Lučke uprave jer to nije dopušteno, već u parkirnoj zoni. Dok je upravo Vosikon na taj način zloupotrebljavao svoju mogućnost spuštanja stupića.


Koliko mi je poznato, Voskion je svoje osobno vozilo i vozila svojih djelatnika htio besplatno parkirati na područuju pod upravom Lučke uprave. Vjerojatno mu je zbog toga Lučka uprava i ukinula mogućnost spuštanja stupića. Prema mojim saznanjima, dopušta mu se i dalje spuštanje stupića ako je to potrebno zbog posla, poput dostave, ali ne i zbog privatnih razloga, smatra Brnečić koji je nezadovoljan načinom pisanja Novog lista zbog toga što se nije tražilo da on iznese svoje argumente, ali i svojim kolegama opatijskim vijećnicima koji su ga prozvali na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj nije bio prisutan.


No, sam Vladimir Brnečić kaže da nije odmah želio reagirati na Vosikonovu prozivku, vjerujući da će situacija u opatijskoj luci smiriti. Nakon što je Voskion drugi put izašao u javnost, tada s još dvojicom nezadovoljnih korisnika usluga opatijske luke, ovaj opatijski vijećnik odlučio se obratiti javnosti.