Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Crystal Symphony

Najveći brod u ''kraljici Jadrana'': Luksuzni kruzer sa šest zvjezdica stigao u Opatiju

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2016. u 11:48 2016-09-17T11:48:00+02:00

OPATIJA Kruzer sa šest zvjezdica, najluksuznije turističko plovilo u svojoj kategoriji srednje velikih brodova, Crystal Symphony, u 8 sati usidrio se ispred opatijske luke. Radi se o najvećem kruzeru koji će tijekom ove kruzing sezone pristati u Opatiji, a doček 923 putnika, unatoč najavama lošeg vremena, na zadovoljstvo domaćina prošao je bez kiše, uz pretežno sunčano, no prilično vjetrovito vrijeme. Luksuzni kruzer koji je dugačak 241 metar je u Opatiju doplovio prvi puta i to iz Kopra, a putnici koji su se imali priliku upoznati s »kraljicom Jadrana«, ali putem izleta i s drugim hrvatskim destinacijama poput Rijeke, Istre i Gorskog kotara, pristigli su iz Amerike, Kanade, Meksika, Velike Britanije i Japana. Crystal Symphony ima 12 paluba i 732 kabine, a među 570 članova posade, kako saznajemo, ima i 25 Hrvata.

Za prvi dolazak luksuznog kruzera u Opatiju, uz hospitality desk Turističke zajednice grada Opatije i piće dobrodošlice, bio je organiziran i nastup klape Mirakul iz Veprinca.

Podaci HTZ-a govore da je ovo rekordna turistička sezona, a na pitanje kakva je situacija u Opatiji, Goran Pavlović iz opatijske Turističke zajednice kaže:

– U Opatiji su isto tako dobri rezulati. Osmi mjesec je bio izvrstan, imamo jako dobar booking i za deveti mjesec tako da očekujemo rekordan rezultat i u devetom mjesecu. Jutros je stigao Crystal Symphony kruzer s više od 900 putnika. Do sada smo imali ove godine nešto manji broj većih kruzera, bila su svega četiri veća kruzera, dok svaka dva tjedna dolazi Crystal Esprit jahta s 80 putnika koja bude vezana na opatijskom mulu. Nadamo se da ćemo pobuditi interes i drugih kruzer kompanija jer stvarno u Opatiji mogu puno toga vidjeti, a imaju i mogućnost za izlete u bližu okolicu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.