Tradicionalna dječja manifestacija

Na Mićoj marunadi u Lovranu više od petsto mališana

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić



LOVRAN  Mića marunada u Lovranu okupila je u svom desetom jubilarnom izdanju preko petsto mališana iz čitave regije. Tradicionalna dječja manifestacija posvećena brendu Lovrana – lovranskom marunu, bez obzira na loše vremenske prilike protekla je uz mnoštvo igre, zabave i smijeha najmlađih.


U organizaciji Društva »Naša djeca« Opatija – ogranak Lovran na parkiralištu Brajdice održao se bogat program iz područja dječjeg stvaralaštva koji uključuje kiparsku, slikarsku i radionicu izrade nakita i figurica od tijesta, čakavsku pričaonicu, radionicu glagoljice, potragu za blagom i razne igre, radionicu Udruge Žmergo i Društva za zaštitu životinja Rijeka.


Čime se bave, što uče i znaju pokazale su i  Ogulinske mažoretkinje, Crveni nosovi – klaunovi doktori, DND »Osmijeh« Rajić, harmonikaši iz Glazbene škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područno odjeljenje u Lovranu, Mali čakavci i učenici iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran. Druženje uz pjesmu, ples, zabavu i lovranski marun nakon podizanja zastave Miće marunade zabilježeno je i našim oko kamere…