OTVORENA RETROPATIJA

Mjuzikl ”Mamma Mia!” s lakoćom osvojio publiku na Ljetnoj

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



OPATIJA Rasprodano! Riječ koja je na najavnim plakatima informirala publiku o tome da su sva raspoloživa mjesta za mjuzikl »Mamma Mia!« u Opatiji, na Ljetnoj pozornici, ispunjena, večeras je potvrđena i u praksi.


Premda su vremenske prilike tijekom većeg dijela dana bile nestabilne, a oči organizatora i posjetitelja osim u sivo nebo, bile uprte i u raspoložive vremenske prognoze, na kraju je sve završilo u skladu s planovima, uz obilje hitova legendarne švedske pop-grupe ABBA i more zadovoljne publike. Uz ovu priredbu za koju se tražila ulaznica više, a koja je pored kvalitete i iznimnog doživljaja kojega je pružila, ujedno imala i humanitarni karakter, budući da se uz svaku prodanu ulaznicu, zahvaljujući akciji Lions cluba Opatija potpomaže buduću izgradnju pristupa za invalidne osobe na jednoj od opatijskih plaža, u Opatiji je započela četverodnevna ljetna manifestacija RetrOpatija.


Nažalost, vremenske prilike na koje se ne može utjecati, sudionike i posjetitelje i dalje drže u neizvjesnosti, no svi se nadaju da će biti što manje kišnih kapi, budući da su organizatori iz Turističke zajednice Grada Opatije priredili vrlo šarolik program uz zbivanja na više od pedeset lokaliteta diljem grada.




Međutim, dok je manifestacija otvorena  uz mjuzikl za pamćenje u izvođenju ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija pod redateljskom palicom Igora Barberića, a orkestrom je ravnao Dinko Appelt, te će i sutrašnji retro-program također biti sadržajan, pa primjerice navečer u luci nastupaju » Kojoti«, treba reći da se s najvećim nestrpljenjem očekuje subota. To je dan kada će od 17 sati nadalje glavna prometnica biti slobodna za pješake i prerušena u lude dekade glazbene prošlosti »kraljice festivala«