Relax zona

LUKSUZNI OBJEKT Zubakov hotel u Iki imat će najluksuzniji wellness u ovom dijelu Mediterana

Aleksandra Kućel Ilić

Hotel će biti otvoren tijekom cijele godine, što i jest intencija Opatijske rivijere / Foto Marin ANIČIĆ

Hotel će biti otvoren tijekom cijele godine, što i jest intencija Opatijske rivijere / Foto Marin ANIČIĆ

Oprema, sadržaj i posebni programi će ovaj prostor učiniti pravom relax zonom. Na temelju toga smo odlučili SPA wellness zonu staviti na treći kat s prekrasnim otvorenim i zatvorenim prostorom i terasom s koje se pruža pogled na cijeli Kvarner - najavila je Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing u Grupi Zubak



IKA – Izgradnja luksuznog hotela u Iki, čiji je vlasnik hrvatski biznismen Pavo Zubak odlično napreduje. Atraktivno područje uz more sada poprima sasvim novu vizuru, jer se budući izgled objekta kojemu su prvi susjedi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Villa Magnolija, već sada vidi. Stari turistički bungalovi su otišli u povijest, a njihovo mjesto zauzima objekt za goste veće platežne moći, najviše kategorije…


Najnovije detalje o tijeku investicije, ali i o potrazi za osobljem koje će raditi u hotelu, otkrila nam je Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing u Grupi Zubak.


Plaža, bazen, golf


– Radovi teku po planiranoj dinamici, te u skladu s očekivanjima najzahtjevnijih svjetskih gostiju. Pored već planiranog sadržaja kao što su luksuzni smještaj, privatna plaža, bazen s grijanom morskom vodom, vrhunski restoran, cigar bar, smart golf igralište, dodat ćemo i još neke nove sadržaje – izjavila je Trbović.




Atraktivno područje uz more sada poprima sasvim novu vizuru / Foto Marin ANIČIĆ


Atraktivno područje uz more sada poprima sasvim novu vizuru / Foto Marin ANIČIĆ



Po njezinim navodima, planira se da hotel bude otvoren tijekom cijele godine, što zapravo i jest budućnost Opatijske rivijere – dostupnost za goste uz adekvatne sadržaje tijekom svih 365 dana u godini.



Kako saznajemo, paralelno s glavnom investicijom, radi se i na rješenju situacije vezane uz obližnju crpnu stanicu.


– Radimo još uvijek na projektu rekonstrukcije prepumpne stanice otpadnih voda. Za sada imamo podršku gradskih struktura i vodstva gradskog komunalnog poduzeća. U svakom slučaju vjerujemo u pozitivan ishod iako je to za hotel Ika dodatna i značajna investicija. Vjerujemo da će nova tehnologija i novi biokemijski filter dodatno učiniti okoliš čistijim i ekološki prihvatljivijim – poručuju iz Grupe Zubak.



– Gostima ćemo kao dodatak već spomenutim sadržajima staviti na raspolaganje brod kapaciteta 50 putnika za jednodnevne, a za osam gostiju i višednevne izlete. Također, s obzirom da će hotel biti otvoren cijele godine, a i zato što jedan dio elitnih gostiju Opatiju pored ljetnog odmora doživljava i kao zimovalište radi ugodne klime, odlučili smo jedan cijeli kat hotela pretvoriti u najluksuzniji i najsadržajniji SPA wellness u ovom dijelu Mediterana. Oprema, sadržaj i posebni programi će ovaj prostor učiniti pravom relax zonom. Na temelju toga smo odlučili SPA wellness zonu staviti na treći kat s prekrasnim otvorenim i zatvorenim prostorom i terasom s koje se pruža pogled na cijeli Kvarner, a suprotno praksi da se takvi prostori smještaju u prizemlje i ostale zatvorene prostore – pojasnila je Trbović.


Interes za posao


Također, najavila je i kako je u tijeku potraga za rukovodećim kadrom.


– Trenutačno smo pored dinamike gradnje i u procesu zapošljavanja rukovodećeg kadra, pa i preko vašeg cijenjenog lista. Dobijamo dosta otvorenih zamolbi za sva radna mjesta i ovom prilikom se želim zahvaliti svima na interesu. Rukovodeći kadar planiramo zaposliti sredinom godine, a ostala radna mjesta planiramo popuniti u terminima od rujna do prosinca 2018. godine. Nakon završetka procesa selekcije i zapošljavanja naših novih kolega plan je organizirati dodatne potrebne edukacije i uhodavanje osoblja. Otvaranje hotela je planirano na samom početku 2019. godine – otkrila je Žaklina Trbović.