"A New Era of Smart"

Konferencija tvrtke IBM Hrvatska u Opatiji 29. i 30. listopada

Hina

IBM Forum jedna je od važnijih godišnjih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj koja će, kao i do sada, predstaviti najnovije globalne trendove, nova poslovna rješenja i tehnologije, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije poslovni direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec



ZAGREB  Tvrtka IBM Hrvatska najavila je danas da će 29. i 30. listopada u Opatiji održati svoju tradicionalnu godišnju konferenciju 12. BusinessConnect – IBM Forum 2014 koja će pod sloganom »A New Era of Smart« okupiti više od 300 domaćih i stranih sudionika.


IBM Forum jedna je od važnijih godišnjih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj koja će, kao i do sada, predstaviti najnovije globalne trendove, nova poslovna rješenja i tehnologije, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije poslovni direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec.


Dodao je da se slogan konferencije odnosi na pametnije načine poslovanja koji nastaju konvergencijom računarstva u oblacima (cloud), tehnologije obrade golemih količina podataka (big data), društvenih mreža (social) i mobilnih tehnologija (mobile).




Zec je najavio i da će se kroz brojna predavanja dosta govoriti i o važnosti marketinga, iskustva korisnika, poslovne transformacije, inovacija te infrastrukture čime se može postići napredak u gotovo svakom aspektu poslovanja te stoga sudionike konferencije žele potaknuti upravo na razmišljanje o tome što njihovim tvrtkama i institucijama donosi to novo doba poslovanja.


Osim predavanja, IBM-ov forum mjesto je i za poslovne susrete te dogovaranje buduće suradnje, kazao je Zec.


Forum će početi predavanjem o IBM-ovom partnerstvu s Appleom koje je, kako je kazao, jedno od najvažnijih partnerstva u poslovnom svijetu u posljednje vrijeme, jer će IBM kroz svoje poslovne kanale prodavati Appleove pametne uređaje s iOS operativnim sustavom (iPhone i iPad) na kojima će biti predinstaliran softver za poslovne korisnike kojeg će zajednički izraditi.


Jedna od tema ovogodišnje konferencije su i startupovi pa će se u sklopu završnog okruglog stola predstaviti uspješni hrvatski startupovi i govoriti o tome što je sve potrebno za pokretanje startupa i kako može postati uspješan.


Na novinarski upit ima li što novo u suradnji IBM-a s državnom IT tvrtkom Apis, o kojoj se u zadnje vrijeme i negativno govorilo, Zec je kratko kazao da s njima IBM uspješno surađuje već 50 godina i tako će nastaviti i dalje.