Boravio u Opatiji 1887. i 1888.

Konferencija posvećena istraživaču Richardu Burtonu

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Istraživači povijesnih prilika u to vrijeme, odabrali su Opatiju za svoje okupljanje, s obzirom na povijesne podatke prema kojima su Sir Richard Burton i njegova supruga Isabel na ovim prostorima proveli zimu 1887. - 1888. godine, gdje je on dovršio prijevod drugog dijela priča iz 1001 noći, poznatih i kao Arapske noći



OPATIJA Istraživači povijesti i dobri poznavatelji engleskog jezika, okupili su se  u opatijskoj Villi Antonio gdje je održana konferencija posvećena Sir Richardu Burtonu, povijesnoj osobi koja je 1887. i 1888. godine boravila u Opatiji, premda detalji o tome nisu dovoljno poznati.


Kako se moglo čuti na skupu, Sir Richard Burton je bio istraživač, prevoditelj i britanski konzul u vrijeme Austro-Ugarske, u Trstu.


Istraživači povijesnih prilika u to vrijeme, odabrali su Opatiju za svoje okupljanje, s obzirom na povijesne podatke prema kojima su Sir Richard Burton i njegova supruga Isabel na ovim prostorima proveli zimu 1887. – 1888. godine, gdje je on dovršio prijevod drugog dijela priča iz 1001 noći, poznatih i kao Arapske noći.