Kandidat za načelnika M. drage

Edo Dešković: Dragi treba dom umirovljenika

Marina Kirigin

Vidim da se vlast potpuno otuđila od naroda, nema nikakvih sastanaka sa biračima, donose se i provode čudne odluke



MOŠĆENIČKA DRAGA – Edo Dešković, pomorski kapetan u mirovini, kanidata je koalicije stranaka HSP-a, ABH-a, HČSP-a, SP-a i VH-a za načelnika Općine Mošćenička Draga. Nezdovoljan potezima draške vlasti odlučio se još jednom oprobati u utrci za nečelničku fotelju. Naime, to isto je pokušao 2001. godine no nije uspio.


– Nisam zadovoljan nekim potezima i kako se upravlja našom Općinom i želim to promijeniti. Smatram da bih to mogao raditi puno bolje. Vidim da se vlast potpuno otuđila od naroda, nema nikakvih sastanaka sa biračima, donose se i provode čudne odluke, prodaje se bez kriterija. Mladi ljudi nisu zadovoljni. Izabrali smo »Savez za promjene«, koaliciju stranaka  HSP, ABH, HČSP, SP, VH  koje koaliraju na Županijskoj i državnoj razini, i ne sviđa nam se nikako da našom Općinom upravlja HDZ, stranka koja je opljačkala Hrvatsku i dovela nas gdje smo sada – ističe Dešković koji kaže kako je njihova koalicija spoj mladosti i iskustva.


– Htjeli bi napraviti »reviziju« našeg Prostornog plana, jer postoji više nerazumnih odluka.  Izgradnja magistrale punog profila paralelne sa sa sadašnjom magistralom? Kome se tu pogoduje? Smatramo da bi bila dovoljna samo jednosmjerna cesta za opskrbu stanovništva  i pristup  za turiste duž obalnog puta do Svetog Ivana. Treba zabraniti automobilski promet obalnim putem. Trebalo bi dati koncesiju nekome tko ima mali električni vlakić koji bi mogao stalno voziti Draga – Sveti Ivan.Već je skoro ishođena kompletna dokumentacija za izgradnju škole. Za koga? Prvašići se mogu izbrojiti na prste jedne ruke.  Umjesto škole treba napraviti Dom umirovljenika, velikog kapaciteta  i visoke klase. Ulazimo u Evropu a ovo je bogomdana klima. I tu bi našlo posao tridesetak ljudi. Mogu reći da  smo skoro Općina penzionera.  A nama se ne ide iz Drage.




Žalosno je da mladi kad se ožene vrlo rijetko ostaju u našoj Općini, već odlaze »trbuhom za kruhom«. Željeli bi oformi poduzetničku  zonu iznad Svetog Petra. Imamo prijedloge za neke nove turističke sadržaje – ističe Dešković čiji je kandidat za zamjenik načelnika općine tridesettrogodišnji Tin Armanda.