Prvi u Opatiji

Dujmić: ‘Odmah ćemo dogovoriti posjet gospodina Mimice i poslati po njega službeni automobil’

Aleksandra Kućel Ilić

Veselim se skorašnjem susretu s gospodinom Mimicom, bit će mi to velika čast - Ivo Dujmić / NL arhiva

Veselim se skorašnjem susretu s gospodinom Mimicom, bit će mi to velika čast - Ivo Dujmić / NL arhiva

Odmah ću nazvati gospodina Mimicu, te ćemo dogovoriti susret u Opatiji. Po našeg uvaženog gosta ćemo poslati automobil, ugostit ćemo ga u Opatiji, a u vrijeme njegovog boravka u našem gradu, organizirat ćemo i tribinu na kojoj će biti pripadnici UABA-e i mnogi borci, pa ćemo svi zajedno odati počast i zahvaliti im za sve što su učinili za naše krajeve i njihovo oslobođenje, otkrio nam je opatijski gradonačelnik



Vremešni partizan Hrvoje Mimica (95) čiju smo životnu ispovijest danas objavili volio bi ponovno posjetiti Opatiju.


– Žao mi je da nisam uspio doći u Opatiju i reći načelniku općine da ovdje u Mimicama ima još jedan čovjek živ koji je zauzeo Opatiju! Lično ja kao komandir čete. Volio bih doći da kažem načelniku kako je to bilo. Neka me pozove na kavu, to bih stvarno volio, opet vidjeti Opatiju – rekao nam je.


Želja bi mu se, čini se, uskoro mogla ispuniti.




– Odmah ću nazvati gospodina Mimicu, te ćemo dogovoriti susret u Opatiji. Po našeg uvaženog gosta ćemo poslati automobil, ugostit ćemo ga u Opatiji, a u vrijeme njegovog boravka u našem gradu, organizirat ćemo i tribinu na kojoj će biti pripadnici UABA-e i mnogi borci, pa ćemo svi zajedno odati počast i zahvaliti im za sve što su učinili za naše krajeve i njihovo oslobođenje. Veselim se skorašnjem susretu s gospodinom Mimicom, bit će mi to velika čast – otkrio nam je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.