Polemika oko dvorane

Dešković odgovara Akciji mladih: Gervais nije klub za mlade

Srđan Brajčić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Tvrdnja Akcije mladih da se u disko klubu Gervaisa već mjesecima ništa ne događa i da prostor zjapi prazan, praktički od njegovog otvorenja, izazvala je puno reakcija u Opatiji, no demantira ih ravnatelj Festivala Gigante Dešković



OPATIJA Pomladak političke stranke Akcija mladih na svojoj konferenciji za novinare ustvrdio je da prostor novoizgrađenog Centra Gervais koji je namijenjen klupskom programu za mlade, stoji zatvoren već pet mjeseci. Stjepan Šprajc, Dino Žigulić i Alberto Surina negodovali su zbog podatka da prva etaža Gervaisa, čija je inače izgradnja zbog specifičnih građevinskih radova bila posebno skupa, nije dostupna mladima Opatije koji u svom gradu imaju sve manje sadržaja za zabavu.


Dvije netočnosti


Tvrdnja Akcije mladih da se u disko klubu Gervaisa već mjesecima ništa ne događa i da prostor zjapi prazan, praktički od njegovog otvorenja i koncerta Vatre, izazvala je puno reakcija u Opatiji. Upitan da komentira ove navode mladih opatijskih političara, ravnatelj Festivala Opatije Ernie Gigante Dešković kazao nam je:


»Sa simpatijama gledam na tiskovne kada ih rade mladi, ako izuzmemo da je ovdje riječ o političkoj stranci. Dvije su netočnosti izrečene koje treba ispraviti. Prvo, svatko tko je barem jednom bio u klupskom prostoru Gervaisa zna da je on u naravi koncertna dvorana. Sukladno tome on ima namjenu kao svaka ostala slična dvorana: najam za veće privatne zabave i cateringe te održavanju koncerata na koje su dobrodošli svi pa tako i mladi«, pojašnjava ravnatelj Festivala Opatije, gradske ustanove koja upravlja Centrom Gervais.


Serija koncerata




Gigante Dešković potom navodi da nekakvog klasičnog kluba za mlade, koji u pravilu izgleda kao manji dnevni boravak s foteljama i drži ga udruga, kao recimo u Rijeci, u Gervaisu nema.


»Također treba naglasiti da posao Festivala nije sličan klubu za mlade, niti osnivati ili voditi takav klub, kaže Gigante Dešković koji demantira i drugu izrečenu netočnost Akcije mladih.


»Posljednje događanje u tom prostoru održano je u rujnu i to privatna zabava većeg kongresa koji je u Opatiju privukao stotine ljudi. Također, za studeni i prosinac već je najavljena serija koncerata u dotičnom prostoru, a u organizaciji Festivala: Opća opasnost, Neno Belan, Belfast food, Psihomodo pop… Sve ove informacije su već bile javno rečene i dostupne su u već objavljenom programu. Stoga, reći da klupski prostor u Gervaisu stoji zaključan pet mjeseci i ne zna se ništa može doista samo netko neupućen, napominje ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.