Za anale

Brazilski veterani dolaze u Opatiju

Marina Kirigin

Snage će odmjeriti veterani Opatije i UCE Brazil – brazilski tim evanđeoskih veterana s mnogim poznatim imenima, igračima koji su svojedobno nastupali u prvim ligama u Brazilu i Europi



OPATIJA – Utakmica koja će se zasigurno zapisati u anale opatijskog nogometnog kluba odigrat će se ove subote (7. rujna) s početkom u 17 sati na nogometnom igralištu u Opatiji. Snage će odmjeriti veterani Opatije, kluba sa stogodišnjom tradicijom, i UCE Brazil – brazilski tim evanđeoskih veterana.


Na igralište opatijskog kluba stižu i neka poznata brazilska nogometna imena, nekadašnji igrači prvih liga u Brazilu i Europi. Svakako najzvučnije ime je ono kapetana momčadi Bruna Brita koji je svojevremeno igrao za jake portugalske, belgijske i brazilske klubove, a u Opatiju stižu i William Andrade i Luiz Carlos Porto.


Opatijska utakmica bit će prva u nizu u sklopu desetodnevne turneje brazilskog tima po Hrvatskoj. Nakon utakmice u Opatiji, idućih dana veteranska ekipa iz Brazila će zaigrati i u Varaždinu, Čakovcu, Zagrebu, Slavonskom Brodu… Emanoel Santos, Brazilac sa zagrebačkom adresom, zajedno s Upravom NK Opatija organizator je ove sportske priredbe u Opatiji.


– Prije deset godina došli smo na ideju da po svijetu organiziramo ovakve susrete i dijelimo Božju ljubav i radost. Naš je cilj igrati i graditi prijateljstva. S obzirom na to da smo s našim domaćinima lani odmjerili snage u Rijeci i izgubili zbog vrlo zahtjevnog programa putovanja i utakmica, ova opatijska utakmica bit će revanš – našalio se misionar Santos, objašnjavajući da je ovo treći dolazak brazilskih veterana u Hrvatsku jer su ovdje igrali i 2016. godine i lani.Uprava opatijskog kluba, predsjednik Robert Perčić te igrači-veterani Kristijan Brajković i Marin Mimica, pozvali su na subotnje druženje na opatijski nogometni teren, uz naglasak da se ulaz neće naplaćivati.

– Ovo su susreti prijateljstva i novih poznanstva, a važni su i za promociju Opatije. Ove godine Brazilci neće noćiti u Opatiji, ali se nadamo da će im se grad svidjeti te da će za nekog budućeg putovanja Opatiju izabrati i u njoj duže odsjesti – rekao je Perčić na konferenciji kojoj je nazočio i Milan Špoljarić, pastor Evanđeoske crkve u Rijeci.