Dani kamelija u Opatiji

Austrijski turisti simbolično zasadili bijelu kameliju u Opatiji

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Na Danima kamelija u Opatiji bit će predstavljeni najljepši primjerci tog cvjetnog simbola grada, a u utorak, prvog dana manifestacije, skupina austrijskih turista donirala je i u opatijskim Amerikanskim vrtovima simbolično zasadila cvijet bijele kamelije. Kavane nude degustacije i kupnju slastica s motivom kamelije, a najavljeni su nastupi gazbenika te ''Ples u društvu s kamelijama'' u hotelu Ambasador



OPATIJA Na Danima kamelija u Opatiji bit će predstavljeni najljepši primjerci tog cvjetnog simbola grada, a u utorak, prvog dana manifestacije, skupina austrijskih turista donirala je i u opatijskim Amerikanskim vrtovima simbolično zasadila  bijelu kameliju.


 Austrijski turisti zasadili su u sklopu obilaska opatijskih Amerikanskih vrtova bijelu kameliju, što je dio procesa revitalizacije Amerikanskih vrtova, odnosno prve faze revitalizacije, koju je inicirala opatijska gradska uprava i za što je potkraj 2014. dobivena bespovratna financijska potpora Ministarstva turizma od 500.000 kuna.


Foto Marin ANIČIĆ


Foto Marin ANIČIĆ





Iz opatijske Turističke zajednice najavljuju da će, uz izložbu kamelija, Dani kamelija biti ispunjeni zanimljivim događanjima. Kavane nude degustacije i kupnju slastica s motivom kamelije, a najavljeni su nastupi gazbenika te ”Ples u društvu s kamelijama” u hotelu Ambasador.


 Tradicionalna izložba kamelija je središnja smotra najljepših primjeraka nježnih cvjetova, koji se uzgajaju i njeguju tijekom cijele godine, kako bi se u ožujku predstavili javnosti. Izložba u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer bit će otvorena od 18. do 20. ožujka.


 Posjetitelji će moći ocjenjivati cvjetove kamelija koje će predstaviti mnogi od 98 članova Udruge ljubitelja kamelija Opatija, koja djeluje od 2008., moći će razgledati fotografije biljaka i cvjetova, slike Likovnog društva Kvarner i djece opatijske Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov.


 Premijerno će biti predstavljen prvi broj lista »Opatijske kamelije«, uz nastup sopranistice Katarine Toplek, a najavljeni su još prigodna prodaja sadnica kamelija i suvenira, susret donatora kamelija te izbor najljepših kamelija i dječjih radova.


 Dane kamelija. koji će se održavati do 20. ožujka, organizirala je Udruga ljubitelja kamelija Opatija uz potporu Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatija i komunalnog društva Parkovi.