Revoltirani mještani

APSURD U VEPRINCU Prošireno groblje još nema uporabnu dozvolu

Srđan Brajčić

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Radi se o 174 nova ukopna mjesta koja još uvijek ne mogu primiti pokojnike. Tako će izgleda ostati još neko vrijeme jer radovi na groblju Veprinac - zapravo nisu gotovi. Zahtjev za tehnički pregled podnesen je 9. lipnja

VEPRINAC Iako je završetak proširenja groblja u Veprincu obilježen još 20. travnja s blagoslovom župnika Župe sv. Marka Anta Aračića i prigodnim domjenkom, obitelji ni danas, u lipnju ne mogu pokapati svoje pokojnike. Dakle, gotovo dva mjeseca od svečanosti otvorenja na mjesnom groblju ne bi trebalo biti službenih pogreba – ukopnih mjesta na starom dijelu groblja već dugo nema, a novo-prošireni dio koji je otvoren uz velike pompe još uvijek nema uporabnu dozvolu. Radi se o 174 nova ukopna mjesta koja još uvijek ne mogu primiti pokojnike.

Nemogućnost ukopa na tom dijelu groblja, revoltirala je mještane Veprinca koji se sada svakako snalaze s tijelima umrlih. Tako će prema svemu sudeći ostati još neko vrijeme zbog toga što radovi na groblju Veprinac zapravo još nisu gotovi.


Međutim, kad se konačno završe radovi, treba još pričekati završetak procesa dobivanja uporabne dozvole, što može potrajati. Tako, naime, proizlazi iz očitovanja voditelja tehničkog odsjeka pri Upravnom odjelu za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije kojeg smo pitali što se događa s grobljem u Veprincu:


– Zbog kašnjenja u izvođenju radova nismo mogli obaviti tehnički pregled na groblju Veprinac. Radi se o kamenom opločenju prednjih fasada na nišama, koje bi danas (srijeda) do kraja dana trebale biti gotove. Zahtjev za tehnički pregled podnijeli smo 9. lipnja i u narednih desetak dana očekujemo uporabnu dozvolu, kazao nam je kratko voditelj Vjekoslav Osojnak.




Naime, premda je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić 20. travnja upriličio svečanost otvorenja proširenog dijela veprinačkog groblja, što je koštalo gotovo tri milijuna kuna, radovi nisu zgotovljeni ni dva mjeseca kasnije, te su na taj način mještani Veprinca dovedeni u nezgodnu situaciju…