Konji tumaraju bez nadzora

Vozač kod Gospića terencem usmrtio skotnu kobilu

P. N.

Snimio Nikola Mraović

Snimio Nikola Mraović

Vraćajući se iz lova skupim terencem lovac iz Mušaluka udario je u skotnu kobilu koja je potom uginula u mukama. Vozač je na sreću prošao s lakšim ozljedama, uz veću štetu na vozilu. Na istome mjestu prošloga tjedna jedan vozač iz Korenice naletio je na krdo konja, ali je uspio zakočiti i prošao je tek s manjom materijalnom štetom na autu



Noćas se  na samom ulasku u selo Vukava kod Široke Kule dogodila još jedna u nizu prometnih nesreća u kojima se automobili sudaraju s konjima lutalicama.


Vraćajući se iz lova skupim terencem lovac iz Mušaluka udario je u skotnu kobilu koja je potom uginula u mukama. Vozač je na sreću prošao s lakšim ozljedama, uz veću štetu na vozilu.


Na istome mjestu prošloga tjedna jedan vozač iz Korenice naletio je na krdo konja, ali je uspio zakočiti i prošao je tek s manjom materijalnom štetom na autu.


kobila, konj, prometna nesreća, snimio Nikola Mraović


kobila, konj, prometna nesreća, snimio Nikola Mraović





Kao i uvijek do sada ti  konji su „ničiji“. Bez cilja i nadzora  tumaraju po cijelom kraju, čineći štete na usjevima i  izazivajući prometne nesreće. Policija i gradske vlasti  su nemoćne jer im je zakon osporava da bi učinili nešto konkretnije  po tome pitanju.


U sličnoj prometnoj nesreći nedaleko od naplatnih kućica na A-1  kod Gospića lani je u suradaru smrtno stradao jedan vozač. A pitanje svih pitanja je:  do kada ćemo svi mi biti taoci ovakvog nemara za koji netko uredno dobiva poticaje od resornog Ministarstva, dok se istodobno igra s ljudskim životima!?!


Foto Nikola Mraović


Foto Nikola Mraović