Sportski turizam

U Malom Lošinju će se graditi novo nogometno igralište?

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić



MALI LOŠINJ Od protokolarnog prijema članova stručnog vodstva Nogometnog kluba »Osijek« u Gradskoj upravi, veća je novost najava gradnje novog nogometnog igrališta u Malom Lošinju.


U razgovoru s predstavnicima osječkog prvoligaša, koji ovaj tjedan obavlja zimske pripreme na Čikatu, gradonačelnica Ana Kučić najavila je da će, osim postojećeg igrališta u vlasništvu tvrtke Jadranka, na otoku biti izgrađen novi nogometni teren u gradskom vlasništvu, za potrebe NK »Lošinj«, pritom ne navodeći njegovu moguću točnu lokaciju. Također je govorila o gradnji školske sportske dvorane, obnovi postojeće gradske sportske dvorane te o pregovorima s Jadrankom o natkrivanju bazena u kampu Čikat, kako bi taj objekt mogao korišten tijekom cijele godine.


»Osijek« je prvi prvoligaš koji se priprema na Lošinju, nakon što je prije četiri godine ovdje bio »Slaven Belupo« iz Koprivnice. Ranije je Lošinj bio vrlo značajno mjesto obavljanja zimskih priprema hrvatskih i stranih profesionalnih klubova, no neulaganjem u sportsko-turističku infrastrukturu, taj je status uglavnom izgubljen.




U posjetu Gradskoj upravi bili su trener »Osijeka« Zoran Zekić, sportski direktor Alen Petrović, tehnički direktor Hrvoje Barišić i glasnogovornik Mario Mihić, a dočekali su ih gradonačelnica te njezin zamjenik Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković, direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković te tajnik NK Lošinj Marko Pavičić. Osječani su zadovoljni mirom koji Lošinj nudi, ali ističu da tek gradnjom još ponekog igrališta Lošinj može očekivati konkretne rezultate u nogometnom turizmu u razdoblju od siječnja do ožujka.


Dvije strane složile su se oko toga da je najvažnije stvoriti dobre uvjete za okupljanje djece u sportu, nasuprot »ganjanju« visokih natjecateljskih rangova sa seniorskom momčadi.


Na otoku je trenutno samo jedno nogometno igralište; ono starije u kampu Čikat izgubljeno je kada je ondje izgrađen vodeni zabavni park s bazenima, pa NK Lošinj sada osim igrališta koristi susjedno malih dimenzija, prekriveno »tepihom« od umjetne trave.