Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Najava ARZ-a

Sprema se sanacija krčkog mosta: Potrajat će dvije godine i stajati 20 milijuna kuna

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 22. listopad 2018. u 17:43 2018-10-22T17:43:49+02:00

U ARZ-u već sada znaju da će morati izmijeniti hidroizolaciju gornje kolničke površine i asfaltni sloj na cijeloj dužini mosta od 1.430 metara

RIJEKA Autocesta Rijeka Zagreb ove godine krenula je u sanaciju krčkog mosta. Za provedbu istražnih radova i izradu projekta sanacije konstrukcije mosta zadužen je IGH, a u roku od šest mjeseci bit će poznat točak obim sanacije. U ARZ-u već sada znaju da će morati izmijeniti hidroizolaciju gornje kolničke površine i asfaltni sloj na cijeloj dužini mosta od 1.430 metara.

Morat će riješiti odvodnju, ali i zamijeniti sve prijelazne naprave, koje nisu mijenjane od puštanja mosta u promet 1980. godine. S radovima bi se moglo krenuti na jesen sljedeće godine, a imajući u vidu kompleksnost cijelog zahvata sanacija bi mogla potrajati najmanje dvije godine.

U ARZ-u kažu da će se radovi morati odvijati pod prometom, jer je most jedina spona otoka Krka s kopnom. Procjena kaže da su radovi vrijedni 20 milijuna kuna. 

Iz ARZ-a za Jutarnji list navode da je statika mosta vrlo kvalitetna i da se dijelov fazno redovno saniraju. Očekuju da bi se završetkom sanacije trebalo osigurati kvalitetno prometovanje mostom i veza Krka i kopna i za narednih 20 godina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.