Sjajni rezultati

Šahovske šampionke: Katarina i Lara okitile se zlatom i broncom

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić



KRK Svečanim primanjem dviju mladih, ali već i višekratno sjajnim odličjima okrunjenih krčkih šahistkinja – Katarine Bogdanić i Lare Desnice, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić čestitao im je na novom sjajnom uspjehu i zahvalio na promociji krčkog šaha i grada.


Na nedavno u Trogiru održanom Pojedinačnom šahovskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje nacionalna majstorica Katarina Bogdanić, u konkurenciji do 15 godina, okitila se zlatom i naslovom nacionalne kadetske šampionke dok je Lara Desnica, u konkurenciji do 13 godina, s državnog prvenstva donijela broncu.


Druženju u gradonačelnikovom uredu, uz šahovske uzdanice, nazočili su njihovi roditelji, te trener Ivan Mandekić i predsjednik ŠK »Krk« Vladimir Panić. – Katarina je tijekom ovog natjecanja nosila težak teret jer je nastupala s najboljim rejtingom, prepričao je okolnosti u kojima je izboreno ovo sjajno odličje njen trener napomenuvši i da je u mnogome iznimna krčka majstorica svoju poziciju favoritkinje na koncu uspješno obranila odigravši, unatoč neupitnom pritisku, odlične partije koje su je promaknule u državnu prvakinju. Sa sedam pobjeda i dva remija Katarina se izborila i za pravo nastupa na svjetskom šahovskom prvenstvu.




Za njenu mlađu klupsku kolegicu, Laru, Mandekić je ustvrdio da je uz nastavak predanog rada i priprema na idućim prvenstvima zlato zasigurno neće zaobići.


Grad i otok Krk imaju dugu šahovsku tradiciju, istaknuli su ovom prigodom predstavnici ŠK »Krk« podsjetivši da je taj šahovski kolektiv 2009. proslavio 60. godišnjicu postojanja. Čvrsti temelji, ali i »nadgradnja« koju šahisti stvaraju uz pomoć Grada koji ih podržava zasigurno su pridonijeli aktualnim, ponajboljim rezultatima u dugoj povijesti kluba, između ostalog i nizom naslova državnih prvaka kojima vitrine kluba sad već redovno obogaćuje talentirana Katarina Bogdanić, prva dvostruka državna šahovska prvakinja proizašla iz krčkog šakovskog kluba.


Laru, koja sada prelazi u kategoriju kadetkinja do 15 godina, očekuje lov na zlato, a državnu kadetsku prvakinju Katarinu, koja seli u kategoriju juniorki, još veći rejting i viša titula, zaključio je njihov trener. Na kraju druženja, Katarini Bogdanić i Lari Desnici za uspjeh na Pojedinačnom šahovskom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje gradonačelnik je uručio i prigodne novčane nagrade.M. TRINAJSTIĆ