Treče izdanje

Punat Sea Art do kraja tjedna: Materijal keramika – tematika školjkaši

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić



PUNAT Ovog se tjedna u Puntu odvija novo, treće izdanje umjetničke kiparske kolonije »Punat Sea Art«. Projekt koji je svojevremeno osmišljen i potaknut od tamošnje umjetnice i u najstojanjima opleminjivanja javnih površina zauzete akademske slikarice Alme Dujmović a koji su u međuvremenu, organizacijski, logistički i financijski podržale i Općina te TZO Punat u svom ovogodišnjemn izdanju, bit će posvećen keramici.


Nakon što su studenti riječke Akademije primjenjenih umjetnosti 2015. godine u Puntu najprije predano radili s metalom stvarajući potom na Obali trajno postavljenu instalaciju inspiriranu ribarskim alatima, a tijekom 2016. i članovi udruge »Arteco« u drvu izradili dopadljivu spomeničku kreaciju u obličju ribara s mrežom, ove će godine gosti Puntara biti studenti osječke Umjetničke akademije, dok će »zadani« materijal biti keramika.


– Pred nama je još jedan korak u obogaćivanju puntarske umjetničke baštine i ljepote eksterijera, rekao je najavljujući umjetničku koloniju Branko Karabaić, direktor TU TZO Punat napomenuvši da će »naslovna tema« kreativnog rada slavonskih kreativaca biti »Opstanak« odnosno njihova razrada tematike školjkaša – stanovnika morskog dna.




Cjelokupni program ovogodišnje kolonije odvijat će se u galeriji »Toš«, a svi naši sumještani pozvani su popratiti događanja odnosno sve faze umjetničkog procesa koji će, do konca tjedna, rezultirati nastajanjem novih uresa koji će uljepšati neku od javnih površina našeg mjesta, zaključio je čelnik puntarskog TZ-a.