Run Friendly Hotel

Prva utrka Falkensteiner Run Punat oduševila i rekreativce i vrhunske sportaše

Portal Novilist.hr

Foto Borna Subota/EXE produkcija i Molten Studio

Foto Borna Subota/EXE produkcija i Molten Studio

Stotinjak trkača, vrhunskih sportaša poput olimpijske maratonke Mateje Matošević i fitnes trenera Marija Valentića, ali i djece, rekreativaca zaljubljenika u trčanje, uživalo je u jedinstvenoj trkačkoj avanturi u Puntu na otoku Krku



PUNAT Utrke na sto i tristo metara za djecu, dvije glavne utrke od 5 i 10 kilometara i obiteljska štafeta za sve članove obitelji – u subotu nije nedostajalo adrenalina na utrci Falkensteiner Run Punat 2019., u organizaciji prvog Run Friendly hotela na Jadranu, Falkensteiner hotela Park Punat, Turističke zajednice Punta i projekta Run Croatia.


Među stotinjak trkača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Poljske bili su i olimpijska maratonka Mateja Matošević, koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 5 kilometara i sportaš i fitnes trener Mario Valentić, koji je u istoj utrci, u svojoj kategoriji, bio peti.


”Sve je veći interes za trčanje, sve se više povećava svijest o kretanju, što je odlično. I ja sam ovdje s ciljem promocije zdravog života, a Falkensteiner taj koncept itekako podržava. Produžiti sezonu uz sport i rekreaciju uvijek je dobar izbor”, rekao je Mario Valentić.




Najbolje uređene staze za trčanje, idealna mikroklima, savršen domaćin za obiteljski odmor, obilje zabave i dodatnih sadržaja, bila je ovo prava atrakcija za ljubitelje aktivnog načina života.


”Posljednjih 15 godina otok Krk sve se više razvija outdoor, mnogo je uređenih i obilježenih pješačkih i biciklističkih staza, a u tom smislu izuzetno mi je drago da je Punat dobio Run Friendly hotel, jer je to nešto jedinstveno i na otoku Krku i u Hrvatskoj. Na taj način izlazimo na tržište s nečim novim i privlačimo nove goste”, rekla je Majda Šale, direktorica TZ-a otoka Krka.


”Turizam i trčanje idu ruku pod ruku. Prateći svjetske trendove, pogotovo na zapadu gdje hoteli za trkače imaju posebne pakete i usluge, došlo je do Run Croatia projekta koji se zajedno s hotelijerima želi što bliže povezati sa zajednicom koja strastveno živi kroz trčanje i zdrav način života. Punat je idealan za ovakvu utrku – staze su ravne, nema puno uzbrdica, a s druge strane za sve trkače i njihove obitelji tu je izvrstan smještaj i usluga u Falkensteinerovom hotelu”, pojasnio je Berislav Sokač, osnivač Run Croatia projekta.



Falkensteiner hotel Park Punat, idealno obiteljsko odmaralište s “all inclusive” ponudom te brojnim zabavnim, sportskim i vodenim sadržajima, izuzetne lokacije okružen zimzelenim parkovima, na samoj obali, opravdao je laskavu titulu prvog Run Friendly hotela na Jadranu. S šest trkačkih staza, od kojih je najkraća staza duga 1 km, a najduža 14 km te dvije trail staze koje povezuju dva grada, Krk i Punat, idealno je mjesto za aktivan obiteljski život.


”Čak i ako niste trkač, 300 kilometara pješačkih staza, koliko ih je uređeno i označeno na Krku, savršena je pozivnica za aktivan odmor. Svojim gostima ponudit ćemo sve što im treba za opušten obiteljski odmor i treninge – od pravilne prehrane uključujući zdravi doručak, zdrave obroke i pića, karte s ucrtanim stazama, vremenske prognoze do uživanja u masažama, sportskom i zabavnom programu za odrasle i djecu”, zaključila je Dolores Mrakovčić, generalna menadžerica Falkensteiner resorta Punat.


Rezultate utrke možete pogledati OVDJE.