Događaj za pamćenje

Paradise Samba Festival u Loparu: Rajska plaža poput slavne Copacabane

Ana Marmilić



Rajska plaža u Loparu ugostila je 6. izdanje ajska plaža u Loparu ugostila je 6. izdanje Paradise Samba Festivala na kojemu je nastupilo pedesetak kostimiranih sudionika iz različitih zemalja svijeta. Program je započeo samba povorkom svih sudionika, a nastavljen je na bini u jedinstvenoj atmosferi Rajske plaže pred više tisuća okupljenih turista koji su zajedno s izvođačima plesali duboko u noć. Rajska plaža u manjoj verziji neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu, brazilsku Copacabanu,  te se organizatorima činilo idealnim da se loparski pijesak oživi daškom izvornog brazilskog plesa, sambe.


Tako je u Loparu nastao festival sambe koji okuplja mnoštvo samba skupina iz raznih zemalja s kostimiranim sviračima i plesačicama. Ove godine  sudjelovali su na festivalu Drumstersi iz Budimpešte, Sambastica iz Splita, Zumba Zara sa plesačem iz Dominikanske republike, capoeiristi, Fire Show, DJ Daddy Cool, i naravno, atraktivne brazilske samba plesačice iz Rijeke, Zadra, Splita, Rusije, Mađarske i Kine.


Odlična glazba s upečatljivom plesnom koreografijom, te vrhunska gastronomska i ugostiteljska ponuda okupljaju već šestu godinu za redom na Rajskoj plaži i po nekoliko tisuća posjetitelja pa zabava na pijesku uz veseli ritam sambe potraje i do ranih jutarnjih sati.a na kojemu je nastupilo pedesetak kostimiranih sudionika iz različitih zemalja svijeta. Program je započeo samba povorkom svih sudionika, a nastavljen je na bini u jedinstvenoj atmosferi Rajske plaže pred više tisuća okupljenih turista koji su zajedno s izvođačima plesali duboko u noć. Rajska plaža u manjoj verziji neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu, brazilsku Copacabanu,  te se organizatorima činilo idealnim da se loparski pijesak oživi daškom izvornog brazilskog plesa, sambe.




Tako je u Loparu nastao festival sambe koji okuplja mnoštvo samba skupina iz raznih zemalja s kostimiranim sviračima i plesačicama. Ove godine  sudjelovali su na festivalu Drumstersi iz Budimpešte, Sambastica iz Splita, Zumba Zara sa plesačem iz Dominikanske republike, capoeiristi, Fire Show, DJ Daddy Cool, i naravno, atraktivne brazilske samba plesačice iz Rijeke, Zadra, Splita, Rusije, Mađarske i Kine. Odlična glazba s upečatljivom plesnom koreografijom, te vrhunska gastronomska i ugostiteljska ponuda okupljaju već šestu godinu za redom na Rajskoj plaži i po nekoliko tisuća posjetitelja pa zabava na pijesku uz veseli ritam sambe potraje i do ranih jutarnjih sati.