Uloženo 20 milijuna eura

Odišu luksuzom: Alhambra i Augusta novi lošinjski hoteli s pet zvjezdica

Slađana Vignjević

Snimila Slađana VIGNJEVIĆ

Snimila Slađana VIGNJEVIĆ

Za skok od tri zvjezdice, jer su Alhambra i Augusta prije rekonstrukcije imale samo dvije, Jadranka je uložila više od 20 milijuna eura. Prvi gosti doletjeli su na lošinjski aerodrom privatnim avionom iz Rusije  



MALI LOŠINJ Investicija Jadranka hotela iz Malog Lošinja vrijedna više od 20 milijuna eura konačno je stavljena u pogon – nakon hotela Bellevue i vile Hortensije, od jučer su otvoreni rekonstruirani hotel Alhambra i Vila Augusta s dogradnjom koji umjesto dosadašnje dvije imaju pet zvjezdica. Lošinj je dobio objekte koji odišu luksuzom i zoni Čikata daju potpuno novi izgled i kvalitetu. Jučer su u novi kompleks stigli i prvi gosti – riječ je o šestero turista koji su iz Rusije stigli na lošinjski aerodrom privatnim avionom.  


– Otvaranjem Alhambre uspješno je završena prva faza investicijskog ciklusa u uvali Čikat koja svojim gostima nudi uslugu na razini visokih pet zvjezdica. Zahvaljujući tome Mali Lošinj je pronašao svoje mjesto na svjetskoj karti omiljenih turističkih odredišta, što potvrđuju i ovogodišnji rezultati te dobre najave za posezonu. Također, iznimno smo zadovoljni brojem noćenja u hotelu Bellevue, osobito ako uzmemo u obzir da mu je ovo prva sezona budući da je otvoren polovicom srpnja prošle godine, spomenuo je prigodom otvaranja novih objekata Goran Filipović, član Uprave Jadranke.


U novootvorenom boutique hotelu Alhambra koji je postao i članom  prestižne grupacije Small Luxury Hotels of The World, gosti imaju priliku uživati u vrhunski opremljenih 36 delux soba i 15 suitova koji predstavljaju idealan spoj duha carskog austrougarskog vremena i modernog luksuza. Na raspolaganju su im restoran s gastro ponudom, lobby bar, vinoteka, knjižnica, draguljarnica te wellness oaza. Osim relaksacije u stoljetnoj borovoj šumi alepskog bora, gosti mogu uživati u unutarnjem bazenu s grijanom morskom vodom, finskoj ili turskoj sauni te u posebno osmišljenim ritualima – masažama i tretmanima njege lica i tijela s mirisima i aromama Lošinja. Za apsolutni užitak na raspolaganju su im usluge poput 24-satne posluge u sobu, concierga te wellnesa u sobi. Povrh toga, tu je i gourmet ponuda koja sadrži isključivo birane delicije i pomno biranu listu najboljih pića.




Alhambra, Augusta i dogradnja, iako odvojene cjeline, funkcionalno su povezane. Vila Augusta koncipirana je na način da se može koristiti i kao zasebna cjelina. Na nivou -2 su vinoteka, blagovaonica te ostakljeni vjetrobran. Sa sjeverne strane na nivou -1 je ulaz, tu su i lounge, dnevni boravak i dvije smještajne jedinice. Na nivoima 0 su tri sobe, a na +1 još dvije što ukupno čini sedam smještajnih jedinica.


Vodeći se načelom očuvanja i poštivanja postojećih vrijednosti, projektom rekonstrukcije izvedeno je da Hotel Alhambra i Vila Augusta ostanu u svojem prepoznatljivom volumenu i detaljima. Pročelja su u potpunosti obnovila, no zadržani su i rekonstruirani neki dekorativni elementi. Osim toga, sačuvani su i restaurirani neki stari komadi namještaja koji su uklopljeni u prostor kojim ipak dominira novi dizajnerski. I ograde balkona su se sačuvale, kao i svi bravarski detalji koji su obnovljeni prema izvornom stanju.


 Što se pak tiče dogradnje, novi aneks lociran je na dijelu parcele na kojem je uklonjen stari aneks, koji je bio naslonjen na hotel Alhambru. Stari je aneks prednjom frontom bio bliže moru od sadašnjeg, koji je odmaknut od glavne zgrade i djeluje kao samostalan objekt.

U tom objektu nalazi se i podzemna garaža, u koju se ulazi auto dizalom na sjevernoj strani. U dogradnji su ukupno 22 smještajne jedinice.