Preslagivanje

Miroslav Čović pročelnik novog odjela lošinjske gradske uprave

Bojan Purić

Miroslav Čović je dosad bio privremeni pročelnik / Snimio Bojan PURIĆ

Miroslav Čović je dosad bio privremeni pročelnik / Snimio Bojan PURIĆ

Čović je na toj dužnosti, odlukom gradonačelnice Ane Kučić, bio privremeno, tijekom protekla dva i pol mjeseca



MALI LOŠINJ  Nakon provedene natječajne procedure u kojoj je bio jedini kandidat koji je odgovarao uvjetima i priložio traženu dokumentaciju (jedna je prijava otpala zbog nezadovoljenja tih uvjeta), Miroslav Čović imenovan je pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Grada Malog Lošinja – na toj je dužnosti bio privremeno, odlukom gradonačelnice Ane Kučić tijekom protekla dva i pol mjeseca.


Čović, rođen 1958. u Mostaru, u Gradu Malom Lošinju radi od 2009. godine, a do preuzimanja ove dužnosti bio je savjetnik za pravne poslove i samoupravu u Uredu Grada i upravljanja gradskom imovinom, gdje je došao s radnog mjesta samostalnog referenta za opće i pravne poslove, odnosno voditelja Odsjeka za društvene djelatnosti pri Upravnom odjelu u Gradu Cresu. Također je i voditelj Gradskog izbornog povjerenstva u Malom Lošinju.


Na prijedlog gradonačelnice Kučić, Jedinstveni upravni odjel formiran je proljetos jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, čime su dosadašnja tri upravna odjela prestala postojati, a ti će poslovi ubuduće biti obavljani kroz odsjeke, koji bi do kraja lipnja trebali dobiti svoje voditelje.




Dosad je postojao Upravni odjel za financije, gospodarstvo i turizam, čija je pročelnica bila Mirta Lozančić, zatim Upravni odjel za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša na čelu s Tanjom Jović te Ured Grada i upravljanja gradskom imovinom, pročelnice Ružice Baumgarten.