Srcem protiv barijera

Krešo i prijatelji pozivaju na još jedan humanitarni plivački maraton na Rabu

P. N.

Maraton je humanitarnog karaktera

Maraton je humanitarnog karaktera

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča–Dolin–Vodenča u Barbatu kako bi pružili potporu osobama s invaliditetom



RAB U subotu, 25. kolovoza, u 9 sati na Rabu će se osmi put zaredom održati plivački maraton  za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera 2018.“ Riječ je o maratonu čiji je pokretač književnik i novinar s rapsko–zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, Krešimir Butković.


Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča–Dolin–Vodenča u Barbatu kako bi pružili potporu osobama s invaliditetom te skrenuli pozornost javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost.


S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.  Maraton će svojim sudjelovanjem u organizaciji podržati Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta, Udruga za promicanje kulture življenja – Komin Barbat,Turistička zajednica Grada Raba, Grad Rab, te gradonačelnik Nikola Grgurić.




Očekuje se brojno sudjelovanje osoba s i bez invaliditeta, a valja izdvojiti: udruge osoba s invaliditetom iz Velenja (Slovenija), Zagreba, Bjelovara, Zadra, Rijeke, Srpskog paraolimpijskog komiteta, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom, brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.


Dobrodošli su svi. Budimo jednaki u moru i svijesti. ”Zapinimo more!”, pozivaju organizatori.