Jubilej u Baški

Forza proslavila tri desetljeća

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Prostorom malen, ali uvijek napučeni kafić pred tri je godine proširenjem i dogradnjom obiteljske kuće Dorčićevih transformiran u »Heritage hotel Forza« – dojmljiv i originalan hotel-baštinu



BAŠKA Davne 1988. godine dva brata – Zlatko i Leo Dorčić – odlučila su svoju budućnost usmjeriti prema ugostiteljstvu i turizmu te od obiteljskog ognjišta napraviti kafić. U samom centru Baške, njihova Forza od prvog dana postaje nezaobilaznim sadržajem turističke ponude te s vremenom izrasta u jedno od najpopularnijih, reklo bi se kultnih okupljališta Bašćana, otočana, ali i svih gostujućih ljubitelja zabave i dobrog provoda. Bilo je to mjesto na kojem su započinjali, ali i završavali večernji izlasci brojnih mladih otočana, mjesto gdje su dolazili svi oni željni dobre glazbe, druženja, ali i oni koji su tek htjeli vidjeti i biti viđenima.


Tri desetljeća kasnije, isti kafić u međuvremenu je izrastao u jedan od najreprezentativnijih smještajnih objekata Baške, ali i cijelog otoka Krka. Prostorom malen, ali uvijek napučeni kafić pred tri je godine proširenjem i dogradnjom obiteljske kuće Dorčićevih transformiran u »Heritage hotel Forza« – dojmljiv i umnogome originalan hotel-baštinu u čijem su restoranu, i danas nezaobilaznom okupljalištu ljubitelja dobrog ića i pića, Dorčićevi ovog vikenda proslavili tridesetu obljetnicu svog uspješnog brođenja turističko-ugostiteljskim vodama.


U društvu brojnih gostiju i uzvanika, svojih prijatelja, ali i vjernih gostiju njihova kafića, bistroa te na koncu i današnjeg hotela, spomenuti je dvojac ojačan članovima svojih obitelji (uz pomoć kojih i danas vode svoj umnogome drugačiji hotelski kompleks) proslavio svoj vrijedan jubilej. Posebno za tu priliku Dorčići su priredili i kraći »vremeplov« kojim su sve koji ih poznaju i posjećuju prigodno podsjetili na prošla vremena Forze, a s njom i bašćanske svakodnevice. Zlatko i Leo u toj su se prilici, osim svojim ondje okupljenim sumještanima, ali i ostalim gostima koji su tijekom prošlih 30 ljeta prepoznali njihov trud i strast prema poslu, posebno zahvalili i svim svojim djelatnicima, posebice onim najvjernim suradnicima bez kojih, naglasili su, uz logo njihova heritage-hotela danas sigurno ne bi mogao stajati onaj njegov sitniji ures na kojemu ponosno stoji »Since 1988«.




– Ponosni smo na sve što smo postigli, a što ne bi bilo moguće bez ustrajnosti, truda, ali i potpune predanosti poslu kojim se bavimo i kojeg su, s vremenom, od nas preuzela naša djeca nadogradivši ga novim uslugama i sadržajima – istakla su braća Dorčić, sretna što su svoj vrijedan jubilej imali s kime proslaviti, odnosno što se njihovom pozivu na slavlje sa zadovoljstvom odazvalo doslovce pola otoka Krka!


Svaka soba drugačija 


Hotel Forza posjetiteljima nudi mogućnost korištenja 16 dvokrevetnih smještajnih jedinica, odnosno 13 prostranih soba te triju studija, otkriva nam Zlatko, stariji od braće Dorčić, ne propuštajući naglasiti da se jedna od brojnih posebnosti hotela ogleda u činjenici da je svaka soba potpuno drugačije uređena, kao i svaka kupaonica.


– Niti u jednoj smještajnoj jedinici nećete naći isti krevet, sliku, lapmu ili ormar čime smo vjerujemo ipak na koncu postigli željeni efekt koji ni jednog našeg posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim – zaključuje naš sugovornik.