Gastro radionica

Food Film Festival: Che iz Alhambre prenio mirise Lošinja na Zrinjevac

P. N.

foto: foodfilmfestivalzagreb.hr

foto: foodfilmfestivalzagreb.hr

Zagrebački Zrinjevac u utorak je mirisao na Lošinj, zahvaljujući domaćem desertu olitu nastalom u iskusnim rukama baka s Cresa i Lošinja i lošinjskoj ribi spravljenoj na Melkiorov način – s puno poštovanja spram svježe domaće namirnice, blagog tretiranja s malo začina.



ZAGREB/MALI LOŠINJ – Melkior Bašić, mladi renomirani chef a la carte restorana Alfred Keller lošinjskog Boutique Hotela Alhambra, demonstrirao je svoje kulinarske vještine u sklopu gastro radionice na ovogodišnjem Food Film Festivalu.


Zagrebački Zrinjevac u utorak je mirisao na Lošinj, zahvaljujući domaćem desertu olitu nastalom u iskusnim rukama baka s Cresa i Lošinja i lošinjskoj ribi spravljenoj na Melkiorov način – s puno poštovanja spram svježe domaće namirnice, blagog tretiranja s malo začina.


– Iza svake dobre gastro priče stoji promišljanje i filozofija koja se zatim pretače u kuhinju i svako jelo koje u njoj nastaje. Filozofija moje kuhinje i moj pristup hrani simbolizira poštivanje kvalitetne namirnice, na način da joj tretiranjem i začinima uzmemo minimalno kako bi dala našim gostima maksimalno, rekao je Melkior Bašić.