Rabljani na dočeku

Doček nesvakidašnjem gostu: Iz Austrije na Rab došao – traktorom

Ante Matijević

Manfred Vaverka prešao je put od gotovo 700 kilometara svojim oldtimer traktorom. Trebala su mu puna tri dana, a restaurirani traktor star više od 50 godina služi tom austrijskom policajcu samo za avanturističke poduhvate



RAB Na Trgu Municipium Arba Grad Rab i Turistička zajednica Raba priredili su doček za Manfreda Vaverku, gosta iz Austrije koji je put do Raba dug gotovo 700 kilometara prešao svojim oldtimer traktorom. Za ovaj pothvat Vaverki su trebala puna tri dana, a restaurirani traktor star više od 50 godina, kaže njegov ponosni vlasnik, služi isključivo za ovakve avanturističke poduhvate.


Prošle je godine Manfred Vaverka traktorom je posjetio Pulu, a ove mu je godine pri izboru destinacije pripomogao njegov prijatelj i kolega, Austrijanac s rapskom adresom, Albert Sommer. Zahvaljujući inicijativi Sommera i njegove rapske susjede Branke Žentil, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić i direktorica ureda TZG-a Raba Ivana Matušan saznali su za atraktivnu i nesvakidašnju priču te su ih uz svoje suradnike i novinare dočekali, ugostili i prigodno darivali u uredu Turističke zajednice. S obzirom na to da su Manfred Vaverka i Albert Sommer austrijski policijski službenici ovom se prigodom u ulozi domaćina našao i načelnik rapske policije Dado Krstinić.


Nakon ugodnog druženja u uredu Turističke zajednice, gradonačelnik Grgurić zahvalio je austrijskim gostima na dolasku i iskazao želju za daljnjim njegovanjem prijateljskih odnosa između domaćina i njihovih gostiju jer, kako kaže, posebnost je i cilj svih turističkih djelatnika te stvaranje ugodne, domaće atmosfere što i postižemo tako da s njima dijelimo svoju tradiciju i način života. Upravo nas to čini posebnim u odnosu na neke poznatije i popularnije turističke destinacije, zaključio je na kraju rapski gradonačelnik Nikola Grgurić.