Reagiranje trgovačkog lanca BILLA na tekst "Oprez, ovako vas trgovci varaju!"

Očitovanje Bille: Vage u supermarketima su tehnički ispravne i baždarene te nema govora o varanju kupaca

P. N.

Slučaj koji je kupac objavio na svom Facebook profilu može se dogoditi na svim digitalnim samoposlužnim vagama kada kupci slučajno zablokiraju vagu, a za što je dovoljno pomaknuti pliticu vage, staviti preveliku težinu ili slično te se vaga može „izbaciti iz nule“ i pokazivati pogrešnu težinu što je u praksi moguće

Vezano uz vijest objavljenju na portalima i u tiskovinama o pogrešno baždarenim vagama u supermarketu BILLA u Opatiji možemo obavijestiti javnost da su vage u BILLA supermarketima tehnički ispravne i baždarene kod ovlaštenih institucija o čemu svjedoči naljepnica na svakoj vagi – navodi se u demantiju tvrtke Billa Hrvatska.  




“Slučaj koji je kupac objavio na svom Facebook profilu može se dogoditi na svim digitalnim samoposlužnim vagama kada kupci slučajno zablokiraju vagu, a za što je dovoljno pomaknuti pliticu vage, staviti preveliku težinu ili slično te se vaga može „izbaciti iz nule“ i pokazivati pogrešnu težinu što je u praksi moguće.


U takvim slučajevima potrebno je resetirati vagu što je naša djelatnica i učinila. Upravo zbog ovakvih mogućih situacija naši djelatnici su uvijek dostupni kupcima, a kako bi svako pitanje riješili na licu mjesta i na zadovoljstvo kupca.


Navodi kupca da se „reklamama sakriva stanje vage“ su potpuno netočni budući u vrijeme stavljanja robe na vagu i rada s vagom nije moguće aktiviranje reklama, odnosno, reklame su vidljive samo do aktivacije vage.  Uz to, težina je vidljiva na ekranu vage te zaista ne možemo govoriti o bilo kakvoj namjeri zakidanja kupaca.




Sve vage za voće i povrće podešene su da imaju taru od 2 grama, što znači da se težina na vagi umanjuje i za težinu vrećice u koju se stavljaju namirnice, a sve u svrhu maksimalne korektnosti prema našim kupcima.”


U zaključku priopćenja za javnosti navodi se da zbog navedenih rijetkih, ali mogućih tehničkih grešaka, Billa poziva kupce da pri svakom vaganju svakako provjere nulte pozicije brojeva na vagama te se na taj način uvjere u ispravno vaganje.