Najvažnija je brzina

Natjecanje za titulu Ružice Vinodola nastavljeno na Precrikvi, vodi Dajana Jurčić

Nataša Car

Snimila Nataša CAR

Snimila Nataša CAR

Bez obzira na bodove, sve djevojke odlično su odradile zadatke koji nisu nimalo laki. A najteže je bilo kandidatkinji Eleni Nikolić koja je imala visoku temperaturu, no bez obzira na to, nije odustala



 


NOVI VINODOLSKI U petak navečer 11 kandidatkinja za Ružicu Vinodola nastavilo je odmjeravati snage u pražnjenju brentače, pravljenju ‘’vinca od smokav’’ i mljevenju kave. Nakon drugog kruga igara vodstvo u sveukupnom poretku preuzela je Dajana Jurčić.


Večer je krenula u 20 i 30 sati kada su se djevojke uz melodije sopilaša KUD-a „Ilija Dorčić“ Novi Vinodolski Korzom hrvatskih branitelja spustile na Precrikvu gdje je u 21 sat počeo drugi krug igara.


Snimila Nataša CAR


Snimila Nataša CAR





U prve tri igre koje su se održale u Pavlomiru, a kojima je prisustvovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, najviše bodova skupila je Edona Hoxha. U petak su ostale djevojke imale priliku preuzeti vodstvo, a u igrama je najvažnija bila brzina koja se mjerila u prve dvije igre, dok je u trećoj igri količina bila presudna.


Prva igra u petak zahtijevala je od Ružica da iz brentače isprazne svu vodu. U posudu je bilo potrebno naliti minimalno 5 litara vode te se Ružicama mjerilo vrijeme za tu radnju. Iako je nastupila posljednja, Zagrepčanka Sara  Šajnić po broju bodova u ovoj je igri bila prva.


Za drugu igru svaka je natjecateljica dobila 25 smokvi i lovorove listove. Svaka je djevojka potom iglom i koncem počela raditi ”vinac” od smokvi i lovora.


U ovoj je igri bitan raspored, točnije vijenac mora početi i završiti smokvom, a između svake smokve mora biti jedan lovorov list. Svaka netočnost u redoslijedu kažnjavala se s dvije dodatne sekunde. U ovoj se disiplini istaknula Edona Hoxha.


Za kraj su natjecateljice odmjerile snage u mljevenju kave za što je svaka imala 2 minute, a najviše bodova dobila je Marta Filipović koja je samljela najveću količinu kave.


Bez obzira na bodove, sve djevojke odlično su odradile zadatke koji nisu nimalo laki. A najteže je bilo kandidatkinji Eleni Nikolić koja je imala visoku temperaturu, no bez obzira na to, nije odustala.


– Za ono što volite vrijedi se potruditi, rekla je Elena.


Nakon zbrajanja bodova voditeljica Sanda Radiković publici je otkrila da je Dajana Jurčić preuzela vodstvo. No, još ništa nije gotovo jer u subotu slijedi finalna večer kada Ružice očekuju posljednje 3 igre. Tek nakon zbrajanja bodova od sve tri večeri će se znati pobjednica koja će biti proglašena na Frankopanskom trgu u 23 sata.