Press kolegij

Mamula se ispričao zbog svoje izjave: Zlonamjerno su me interpretirali

Tihana Tomičić

snimila Tihana Tomičić

snimila Tihana Tomičić

"Ovaj tjedan bit će test za Vladu, slijedi skupština Uljanika, očekuje se nova uprava, a ističe i blokada 3. maja. Dakle, ili će se tvrtka spasiti li će završiti u stečaju kad se račun odblokira. Zato Vlada mora hitno reagirati."



RIJEKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina još je jednom apelirao na Vladu da reagira u korist Trećeg maja:


– U ime radnika Trećeg maja mogu reći da od Vlade očekujemo plan za očuvanje brodogradnje, a pritom je nama u fokusu 3. maj. Zaposlenici imaju pravo znati što mogu očekivati u razumnom vremenu koje je pred njima, i to imaju pravo očekivati upravo od Vlade. Jer jednostavno nema tko drugi to riješiti – rekao je Komadina na redovitom press kolegiju.


Podsjeća da Vlada ima upravljačku moć, legislativnu moć, a ima i proračun kao snagu kojom može pomoći da se ova situacija riješi. Jer ako se narednih dana ne riješi, upozorava župan, i stečaj postaje opcija.




– Ovaj tjedan bit će test za Vladu, slijedi skupština Uljanika, očekuje se nova uprava, a ističe i blokada 3. maja. Dakle, ili će se tvrtka spasiti li će završiti u stečaju kad se račun odblokira. Zato Vlada mora hitno reagirati. Ova situacija nalaže postupanje jer vremena nema, rekao je Komadina. To je važno i kako bi naručitelji i brodovlasnici znači da postoje jamstva da će se proizvodnja nastaviti, rekao je također.


Podžupan Petar Mamula ispričao se zbog svoje izjave o tome da je »Gomirje najzapadnije srpsko mjesto, ajmo reći, u Hrvatskoj«, zbog koje su ga prozivali iz HDZ-a.


– Koristim ovu priliku da se ispričam svim građanima kojima je ta izjava možda izazvala negativne emocije, ali činim to samo zato jer je ona tako zlonamjerno interpretirana da se na temelju toga podigla bura u javnosti. Ako sam iz ovoga išta naučilo, to je da pazim gdje stavljam zarez, a sada želim staviti i točku na ovaj slučaj, rekao je Mamula.