Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 3n
Sutra: 16° 16° 3n
18. listopada 2019.
Tradicionalna poslastica

GROBNIČKA BALINJERADA Centralno događanje za sve zaljubljenike u maske i brzinu: Nije važno tko će prvi, već kako će do cilja!

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 16. veljača 2019. u 21:39 2019-02-16T21:39:34+01:00

Danas se otkotrljala 15. po redu Grobnička balinjerada – središnji i već tradicionalni maškarani događaj Općine Jelenje. Niz cestu, odnosno duž trase duge nešto više od 300 metara sjurilo se 16 alegorijskih kola, a događaj je bio užitak za sve zaljubljenike u maske i brzinu.

A šalilo se na gotovo sve aktualne teme – propali posao oko kupnje izraelskih aviona, loša situacija u riječkom Autotroleju, odlazak u inozemstvo, jedna kareta slavila je važnost borbe protiv zla, a druga se pak osvrnula na popularnu glazbenu HRT-u emisiju »A strana«. Ma, nema što maškare ne mogu iskomentirati.
Kako smo saznali od organizatora, a to su Jelenske maškare koje sve to drže pod kontrolom, ali uz pokroviteljstvo Općine Jelenje i Turističke zajednice Jelenje – nema tu pobjednika. Nije važno tko će prvi na cilj – već kako. I ništa što vidimo nije opasno: sva su vozila ispravna te su prošla tehnički.

– Naša poruka je da trebamo biti debeli, da moramo ležati na kauču i uživati u jelu i piću. Kod nas je sve ovo što vidite – pravo. I ova pizza, i ovo pečeno pile. Nikakav trening. Želite li nešto popiti i pojesti? Slobodno uzmite. Sve je ovo pravo, gostoljubljiv je bio Bojan, predvodnik alegorijskih kola pod nazivom »Život bez vage«, koje su slavile obline.

U automobilskoj povorci bili su Josip i Neven sa svojim »aviončićima« F -16, a priznali su nam da su tu samo zbog adrenalina, ali i glazbenici »A strane«, koji se nisu bojali za svoje skupe instrumente. Rekli su nam samo da njihova kola imaju dobre kočnice.
– Ljudi maškarajte, uključite se u karneval – jer je to pravi put. Živio pust!, poručila je Sanja Čaval iz Dražica koja je u Jelenje došla s kćerima i kolima pod nazivom Power Rangers. Mi smo jedina ženska ekipa. Bili smo lani, pa smo odlučili tu zabavu ponoviti, rekla nam je vesela mama Sanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.