Predsjednički kandidat nezadovoljan

Zoran Milanović o datumu izbora: ‘Lopovluk i sramota. Plenkoviću je cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku. I baš zato – pobijedit ću!’

P. N.

HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati  - Zoran Milanović / Snimio Darko JELINEK

HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati - Zoran Milanović / Snimio Darko JELINEK

'Svjesno se ubija kampanju za drugi krug tempirajući je u vrijeme blagdana kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje', poručio je Milanović



Predsjednički kandidat Zoran Milanović na svom je Facebook profilu komentirao odluku da se predsjednički izbori održe 22. prosinca 2019.


‘Lopovluk i sramota’, Milanovićev je prvi komentar.


Evo i obrazloženja:




‘Tri su razloga zašto to kažem:


1. HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu – kada se u Hrvatsku još nisu vratili svi koje je HDZ potjerao u Irsku – tako i 5. siječnja kada je više od 100.000 birača s obiteljima i djecom na odmoru za koji su štedjeli cijelu godinu i neće se moći vratiti u Hrvatsku na glasanje u drugom krugu.


2. Svjesno se ubija kampanju za drugi krug tempirajući je u vrijeme blagdana kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje.


3. Odstupa se od prakse i pravila kojih se držala i Plenkovićeva politička majka, Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine.


Plenkoviću je cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku. I baš zato – pobijedit ću!’, napisao je Milanović na Facebooku.