Konferencija za novinare

Živi zid udario na Državno odvjetništvo: Žele zastaru suđenja Sanaderu i HDZ-u! Kad će Ježić vratiti milijune?

Boris Pavelić

snimio Patrik Macek / PIXELL

snimio Patrik Macek / PIXELL

Pravni i ekonomski savjetnik Živog zida Dominik Vuletić ustvrdio je da je Hrvatska izgubila arbitražu s MOL-om oko Ine "zbog neučinkovitog hrvatskog pravosuđa", odnosno zato što nije donesena pravomoćna presuda na suđenju Sanaderu za Inu. Pozvao je DORH da tuži Ježića zato što nije izvršio obećanje koje je dao pred sudom, za što je DORH, prema Vuletiću, ovlašten.



– Institucije žele da suđenja Sanaderu i HDZ-u odu u zastaru, ustvrdio je danas Živi zid, zatraživši od državnog odvjetništva da tuži Roberta Ježića kako bi ispunio svoje davno obećanje sudu i vratio pet milijuna eura u državni proračun.


Čelnici Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar održali su danas na konferenciju za novinare pred zgradom Državnog odvjetništva u Zagrebu, na kojoj su podsjetili da posrnuli riječki tajkun Robert Ježić već gotovo šest godina iznevjerava vlastito obećanje sudu, da će u državni proračun vratiti pet milijuna eura za koje je ustvrdio da mu je uplatio MOL kako bi potkupio tadašnjeg premijera Ivu Sanadera za ustupanje upravljačkih prava MOL-u nad Inom.


“Kad običan građanin ne plati dug, ovrše ga u 24 sata; kad je riječ o Robertu Ježiću, šest godina ne događa se ništa”, kazao je Sinčić.




“Ovo nije pravna država ni pravosuđe, ovo je krivosuđe i krađosuđe”, ustvrdio je Ivan Pernar, pitajući što radi država da Ježić ispuni obećanje i uplati novac. “Institucije žele to gurnuti pod tepih, a žele i da suđenja Sanaderu i HDZ-u odu u zastaru. Vidimo da nijedna presuda HDZ-u ili njihovim dužnosnicima nije dogurala do pravomoćnosti, a da naknadno nije bila oborena na višim instancama”, kazao je Pernar.


Pravni i ekonomski savjetnik Živog zida Dominik Vuletić ustvrdio je da je Hrvatska izgubila arbitražu s MOL-om oko Ine “zbog neučinkovitog hrvatskog pravosuđa”, odnosno zato što nije donesena pravomoćna presuda na suđenju Sanaderu za Inu. Pozvao je DORH da tuži Ježića zato što nije izvršio obećanje koje je dao pred sudom, za što je DORH, prema Vuletiću, ovlašten.


Iz DORH-a doznajemo da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić poslije konferencije za novinare primio Ivana Vilibora Sinčića, ali nije nam rečeno o čemu su razgovarali.