Ogorčen presudom

Željko Dolački mora odmah u zatvor. Gdje je? “Neću bježati, nemam dva državljanstva kao neki”

Portal Novilist.hr

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Sudske odluke se po ovome ne donose po sudnicama, nego negdje vani. Šokiran sam presudom, kao i visinom”, kazao je Dolački



ZAGREB Suspendirani policijski načelnik Željko Dolački nije se pojavio na izricanju presude na Županijskom sudu u Zagrebu. Zbog pljačke sefa iz sjedišta policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu danas je osuđen na šest godina zatvora, a mora i vratiti 3,3 milijuna kuna.


Gdje je Željko Dolački? Budući da je dobio kaznu veću od pet godina zatvora Dolački bi odmah trebao biti pritvoren, međutim do njega se zasad ne može.


Policija će sada dobiti nalog da ga pronađe na adresama na kojima je prijavljen ili bi mogao boraviti, a ako ga ne pronađu za njim će se raspisati tjeralica.




Nije u svojoj kući u Starom Čiču, ali još uvijek postoji mogućnost da se sam prijavi u najbližu policijsku postaju, odnosno u postaju u kojoj ima prebivalište, piše Jutarnji.


Željko Dolački za Jutarnji list objasnio je kako nije u bijegu.


“Nema bježanja! Neću bježati jer nemam dvojno državljanstvo kao neki. Čim stigne rješenje o uhićenju, vidjet ću se s odvjetnikom i odraditi svoju dužnost. Ja sam trenutačno u gradu, a na presudu nisam došao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će biti oslobađajuća.


Međutim, vrteći film, prije dvije tjedna na sudskom hodniku, tužitelj je govorio okupljen novinarima da sam ja već osuđen, ali da još samo ne zna na koliko. Sudske odluke se po ovome ne donose po sudnicama, nego negdje vani. Šokiran sam presudom, kao i visinom”, kazao je Dolački za Jutarnji.