SVAĐA U SABORU

Zekanović izvrijeđao Pupovca, ovaj ga nazvao Hrvojem Srboljubom Zekanovićem

Portal Novilist.hr

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

Hrastov Hrvoje Zekanović je vladajuću koaliciju nazvao Hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom i izvrijeđao zastupnike srpske manjine, i Milorada Pupovca



ZAGREB – Sabor će radni tjedan završiti glasovanjem, među ostalim, i o popisu stanovništva.


Iako je glasovanje trebalo započeti točno u podne, kasnilo je desetak minuta jer se čekalo da se u sabornici pojave predstavnici nacionalnih manjina. Oporba je to iskoristila kako bi se povukla iz dvorane i na taj način pokušala srušiti kvorum, javlja N1.


No, manjinci su se kasnije ipak pojavili u dvorani i glasovanje je krenulo, no vrlo brzo je kratko prekinuto. Naime, problem je nastao oko novog Zakona o popisu stanovništva, gdje je većina odbila amandmane manjinaca.




Zbog toga je i zastupnik češke manjine Vladimir Bilek u ime Kluba nacionalnih manjina zatražio stanku, kako bi se konzultirali oko glasanja o zakonu. ‘Tražim stanku jer su naši amandmani odbijeni’, kazao je Bilek.


Stanku je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić, koji je također kazao da se moraju konzultirati oko glasovanja.


Na to se javio Hrastov Hrvoje Zekanović koji je vladajuću koaliciju nazvao Hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom i izvrijeđao zastupnike srpske manjine, i Milorada Pupovca.


‘Hrvoje Srboljub Zekanović je pokazao zašto klub smatra da su ova dva mandmana trebala biti prihvaćena’, odgovorio je pak Milorad Pupovac.


Na to se opet javio Zekanović i ponovno prozvao zbog trgovačke koalicije, na što su manjinci napustili sabornicu.


Jandroković je nakon toga odobrio tražene stanke.