Imenovanje

Zatvoreni dio sjednice Vlade: Umjesto Dorčića, na čelu HZZO-a riječki HDZ-ovac Lucian Vukelić

Hina

Za novog vršitelja dužnosti ravnatelja HZZO-a, do imenovanja ravnatelja na temelju provedenog javnog natječaja, Vlada je imenovala Luciana Vukelića, dr. med.



Na zatvorenome dijelu 67. sjednice Vlada je u četvrtak, među ostalim, utvrdila odgovor Republike Hrvatske i na Obrazloženo mišljenje Europske komisije, broj 2017/2038, u vezi sa zajedničkim pravilima u području zaštite civilnoga zračnog prometa, koji će biti proslijeđen Europskoj komisiji.


Vlada je utvrdila i odgovore na Obrazloženo mišljenje Europske komisije, broj 2017/0102, u vezi s plastičnim vrećicama; na Pisma službene obavijesti Europske komisije, broj 2017/0471, 2017/0472 i 2017/0473, u vezi s tržištem financijskih usluga; na repliku Europske komisije u predmetu C-381/17, u vezi s potrošačkim kreditima koji se odnose na stambene nekretnine te na repliku Europske komisije u predmetu C-415/17, u vezi sa zakonskim revizijama godišnjih financijskih izvještaja i konsolidiranih financijskih izvještaja.


Svi odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji.Vlada je donijela je i Odluku o plaćama dužnosnika i zaposlenika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, te radnim mjestima dužnosnika i službenih osoba Vojne sigurnosno-obavještajne agencije na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju.




Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora.


Vlada je donijela i odluke o osnivanju konzulata, usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.


Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima te je razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) mr. sc. Fedor Dorčić, dr. med. Za novog vršitelja dužnosti ravnatelja HZZO-a, do imenovanja ravnatelja na temelju provedenog javnog natječaja, Vlada je imenovala Luciana Vukelića, dr. med.


Vlada je razriješila i dosadašnju vršiteljicu dužnosti zamjenika ravnatelja HZZO-a Veroniku Laušin, dr. med., te ju je istodobno imenovala za zamjenicu ravnatelja HZZO-a, na temelju provedenoga postupka po objavljenom javnom natječaju.


Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Žarka Pintač. Za novu članicu Upravnoga vijeća Zavoda, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata, imenovana je Višnja Stanišić.


Vlada je razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija mr. sc. Mariju Šćulac Domac. Kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, za novoga je člana Upravnoga vijeća Centra imenovan dr. sc. Mario Šiljeg.


Razriješen je dio dosadašnjih članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka : Bernard Gršić, doc. dr. sc., Nenad Leder te Robert Paj. Imenovan je dio novih članova Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka, kao predstavnici Ministarstva uprave, Hrvatskoga hidrografskog instituta i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije: Darko Nekić, Vinka Kolić i Siniša Ramić.


Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnja predsjednica, zamjenik predsjednice, članice i zamjenici članica Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela: Katarina Buljan, Dragan Katić, Branko Brkić, Zlata Hrvoj-Šipek, Milena Čalić-Jelić, Vedrana Šimundža Nikolić, prim. Vera Katalinić-Janković, dr. med., Željko Odorčić, Danica Damjanović, Vanja Bakalović, Miren Špek, Dinko Kovačević, Edita Brkić, prim. dr. sc. Marija Zavalić, dr. med., i dr. sc. Vesna Sitar-Srebočan, dr. med.Za novog predsjednika Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela, na prijedlog predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske, imenovan je Damir Kontrec.

Za zamjenike predsjednika, također na prijedlog predsjednika Vrhovnoga suda, imenovani su Dragan Katić i Ranko Marijan. Novi članovi Odbora i njihovi zamjenici, imenovani su na prijedlog Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, Ureda za udruge kao predstavnici civilnoga društva iz područja zaštite žrtava kaznenih djela, te kao predstavnici Ministarstva pravosuđa i Ministarstva zdravstva. Imenovani su: Željko Odorčić za člana Danica Damjanović i Željka Šaškor za zamjenike člana, Dijana Rizvić za članicu, a Matea Babić i Veselinka Kastratović za zamjenice članice, Vedrana Šimundža Nikolić, za članicu, Dinko Kovačević za zamjenika članice, te Edita Brkić, za zamjenicu članice. Prim. dr. Vera Katalinić-Janković, dr. med., imenovana je za članicu, a prim. dr. sc. Marija Zavalić dr. med. i prim. dr. sc. Azra Huršidić Radulović, dr. med., za zamjenike članice.