Komentar snimke

Zanimljiv put do sreće: Pupovac objasnio kako je ‘sretni novčić’ završio baš kod Bandića

P. N.

Foto: Darko JELINEK

Foto: Darko JELINEK



Pravoslavni vjernici slave Badnjak. I ove godine Srpsko narodno vijeće organiziralo je prijam uoči sutrašnje proslave Božića. Na njemu  su već tradicionalno bili brojni uglednici iz vjerskog i političkog života, navodi HRT .


Nakon čestitki uslijedio je najsvečaniji dio – uzvanici su zajedno lomili obredni kruh, odnosno česnicu. U njoj se nalazi novčić, koji prema vjerovanju donosi sreću onome tko ga dobije. Ova godina prema tome trebala bi biti sretna za Milana Bandića, no zanimljiv je put kojim je novčić iz pogače došao u njegove ruke.



Domaćin prijma, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac za Temu dana HRT-a objasnio je kako je novčić završio baš u gradonačelnikovim rukama:– Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno. kad se dogodi da netko od nas dobije novčić, bilo svećenik, bilo netko od domaćina poput mene, mi ga nikad nezadržimo. Otegnuo se proces traženja novčića, a drugi su otišli različitim poslovima, onda je gradonačelnik Bandić bio prvi pri ruci, i tu je sva priča, rekao je Pupovac u Temi dana HRT-a.