Veselja i opuštanja

Vinar, vinogradar i poduzetnik Miroslav Škoro organizirao krštenje mladog vina

Dražen Ciglenečki

Krštenje vina počelo je točno u 11.11 sati / Foto  Robert ANIĆ/PIXSELL

Krštenje vina počelo je točno u 11.11 sati / Foto Robert ANIĆ/PIXSELL

Danas je sv. Martin, meni bitan dan kao vinaru, vinogradaru i hrvatskom poduzetniku. Puno toga nam je ukradeno u zadnjih desetak godina i ne bih volio da ljudima ukrademo i ovaj dan, izjavio je Škoro



Svake godine 11. studenoga u 11 sati i 11 minuta započinje – karneval u Kölnu. Neosporno najveća takva priredba u Njemačkoj. U Hrvatskoj je cijeli 11. studeni Martinje, a prije pet godina je Kolinda Grabar-Kitarović na taj dan u 11 i 11 krenula s predstavljanjem svog izbornog programa i to je ponovila danas.


Da bi joj nekako parirao, čak je parodirao, neovisni predsjednički kandidat Miroslav Škoro u isto je vrijeme, u jednom zagrebačkom restoranu, organizirao krštenje mladog vina.


Drele se odjenuo u biskupa i održao prigodnu »liturgiju« / Foto ROBERT ANIĆ/PIXSELL


Drele se odjenuo u biskupa i održao prigodnu »liturgiju« / Foto ROBERT ANIĆ/PIXSELL





Za tu je priliku, i sam vinar, proizvođač vrlo kvalitetne graševine, angažirao poznatog zabavljača Davora Dretara. Drele se odjenuo u biskupa i održao prigodnu »liturgiju«.


Škoru se percipira kao konzervativno orijentiranog kandidata, ali »biskup« je imao pomalo prljav jezik, karakterističan za Martinje, pa se od Dreleta, kojem su u obredu pomagali glumac Vedran Mlikota i Škorina enologinja Josipa Andrijanić, čula i pokoja psovka.


No, publici to nije smetalo, dobro se zabavljala. Jučer je Škoro objavio da u ponedjeljak, zbog Martinja, prekida predizbornu kampanju i na jedan dan zamrzava političke aktivnosti.


– Danas je sv. Martin, meni bitan dan kao vinaru, vinogradaru i hrvatskom poduzetniku. Puno toga nam je ukradeno u zadnjih desetak godina i ne bih volio da ljudima ukrademo i ovaj dan. Treba nam malo veselja i opuštanja, rekao je Škoro novinarima.


Škoro je s prijateljima proslavio dan sv. Martina / Foto Robert ANIĆ/PIXSELL


Škoro je s prijateljima proslavio dan sv. Martina / Foto Robert ANIĆ/PIXSELL