Kritika zdravstvenog sustava

VEZA ILI SMRT Potpredsjednik Izvršnog odbora HHO-a o osobnom iskustvu s Hitne

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Jer po Kujundžiću ljudi eto umiru. Pa ako je mogao onaj od 20, može i ovaj od 40. Važno je da je po pravilima struke!



Igor Peternel, potpredsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora na svom je Facebook profilu ispričao iskustvo jednog člana svoje obitelji na Hitnoj službi zagrebačkog Rebra.


“Iskustvo s genijalnim sustavom ministra Kujundžića od prije nekoliko dana:


Član moje uže obitelji dolazi na hitni prijem Rebra jer osjeća slabost, nesvjesticu, stezanje u prsima. Nakon sati čekanja neka dječiurlija se krenula igrati doktora (specijalizanti) pa su ga nabrzaka odradili- krv, EKG, tlak i poslali doma.




Bez CT-a, ultrazvuka, ergometrije i ostalih science fiction pretraga! Čovjek dolazi kući i opet mu pozli- hitna ga vrati natrag, opet ga identično pregledaju i pošalju bez dijagnoze doma uz preporuku da obavi MR mozga… (valjda za dvije godine)!


Drugo jutro mu je toliko zlo da vise ne može izdržati. Shvatili smo da je vrag odnio šalu, našli vezu i čovjek je hospitaliziran u drugoj ZG bolnici gdje ga već tri dana obrađuju i pronašli su problem sa srcem!


Dakle, veza ili smrt!


Jer po Kujundžiću ljudi, eto, umiru. Pa ako je mogao onaj od 20, može i ovaj od 40. Važno je da je po pravilima struke!”, zaključuje Peternel svoju objavu na Facebooku, koju prenosi portal Riječanin.