Potrebna dodatna pojašnjenja

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb opet odgodilo odluku o smjeni ravnateljice

Hina

Vesna Burčul / Foto Dino Stanin/PIXSELL

Vesna Burčul / Foto Dino Stanin/PIXSELL

»Zatražili smo pisano pojašnjenje od ravnateljice o nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu pisanog pojašnjenja je petak, osmog ožujka. Nakon što ga dobijemo, zakazat ćemo sljedeću sjednicu«, rekla je Dujmović Vuković



ZAGREB Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb (CZSS) u Zadru u utorak nije donijelo odluku o smjeni ravnateljice centra Vesne Burčul jer su im potrebna dodatna pojašnjenja o nekim točkama izvješća, a rok za dostavu pismenog pojašnjenja je petak, izvijestila je je predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković nakon sjednice Vijeća.


»Zatražili smo pisano pojašnjenje od ravnateljice o nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu pisanog pojašnjenja je petak, osmog ožujka. Nakon što ga dobijemo, zakazat ćemo sljedeću sjednicu«, rekla je Dujmović Vuković.


Potvrdila je da ravnateljici mandat ističe 16. ožujka te da se jedina javila na natječaj, dok, kaže, o sadržaju samog izvještaja ne može govoriti jer nije za javnost.Podršku ravnateljici danas je dalo četrdesetak djelatnika zadarskog CZSS-a koji su se prijepodne okupili pred centrom, a podržala ju je i Hrvatska udruga za medicinsko pravo.

Upravno vijeće zadarskog CZSS-a u ponedjeljak je raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul, čiju je smjenu predložila resorna ministrica Nada Murganić, no konačna odluka bila je odgođena za utorak, nakon što članovi Vijeća prouče izvješća o provedenom nadzoru nad radom Centra. U utorak je slučaj odgođen za petak, kada bi trebalo biti poznato kako će se dalje nastaviti.




Sjednicu Upravnog vijeća sazvala je resorna ministrica Nada Murganić kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog CZSS-a Vesne Burčul u čijem su radu, po riječima ministrice, uočeni teški propusti u slučaju zločina koji je otac počinio nad svoje četvero djece u Pagu te je predložila njezinu smjenu.