Radovi

U uređenje Sabora ulaže se skoro milijun kuna

Hina



Dvadesetak dana prije početka redovnog jesenskog zasjedanja, dio Hrvatskog sabora izgleda kao gradilište, uređuje se dio dvorana, obnavljaju službenički uredi na trećem katu saborske zgrade.


Radovi, čiji ukupan trošak iznosi 983 tisuće kuna, uključujući i PDV, bit će završeni do početka jesenskog zasjedanja, poručili su iz saborske Službe za medije.


Miris boje, užurbani majstori, zvuk brusilica, ispunjavali su početkom tjedna treći kat saborske zgrade na kojem se obnavlja 13 službeničkih ureda, mijenja dotrajali parket, uređuju prozori.




Uredi su to koji se godinama, pa i desetljećima nisu uređivali, njihov skroman i dotrajali izgled mnoge bi iznenadio.


Osvježena izgleda jesen će dočekati saborske dvorane Ante Starčevića i Stjepana Radića na prvom katu, te Ivana Mažuranića i Josipa Jelačića u prizemlju.


»Radovi uključuju stolarske, soboslikarske, ličilačke i parketarske poslove«, navode iz Sabora, podsjećajući da se radi o dvoranama u kojima zasjedaju saborski odbori i održavaju razna druga događanja.


U ovoljetnom uređenju saborske zgrade uredit će se i jedan hodnik u prizemlju, a nakon svega zimu bi mirnije trebali čekati djelatnici saborske straže kojima bi intervencija na ulazu Trg svetog Marka 6, trebala osigurati da se ne smrzavaju kad vani zahladi i padne temperatura.


Ulaz je to kroz koji prolazi najviše ljude zbog čega se stalno otvaraju i zatvaraju automatska vrata hladeći predvorje u kojem, za hladnih dana, saborske stražare ne mogu ugrijati ni debela radna odijela.