PU primorsko-goranska

U subotu povećan angažman riječke policije: Dva hoda, derbi, festival…

Slavica Kleva

Arhiva NL

Arhiva NL

 Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je tri prijave javnih okupljanja planiranih za održavanje u Rijeci. Stoga su, kao i u dosadašnjoj praksi, poduzete sve potrebne mjere i aktivnosti s ciljem osiguranja optimalnog stanja sigurnosti na tim okupljanjima.



Tijekom subote u Rijeci će se odvijati nekoliko najavljenih akcija koje će, pretpostavlja se zbog povećanog broja posjetitelja u našem gradu, zahtijevati i pojačan nadzor policije.


Najavljena akcija, skup pod nazivom »Hod za život« ali i akcija »Hod za slobodu«, te u poslijepodnevnim satima održavanje utakmice na Rujevici između Rijeke i Hajduka, pa uz spomenute značajne događaje i nastavak od jučerašnjeg dana održavanja satnice Student Day festivala, ponukalo nas je da upitamo odgovorne u riječkoj Policijskoj upravi, s obzirom na procjenu rizika, kako su se pripremili i organizirali cjelodnevno pa i noćno dežurstvo.


Događaji svakako zahtijevaju ne samo veću pozornost, već i ljudstvo, veći angažman policijskih službenika koji će održavati javni red i mir kako bi sve aktivnosti protekle besprijekorno.




– Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je tri prijave javnih okupljanja planiranih za održavanje u Rijeci. Stoga su, kao i u dosadašnjoj praksi, poduzete sve potrebne mjere i aktivnosti s ciljem osiguranja optimalnog stanja sigurnosti na tim okupljanjima.


Napominjemo da je sukladno procjeni rizika i dosadašnjim iskustvima povećan broj policijskih službenika s opremom i tehnikom koji će sudjelovati u osiguranju istih, s ciljem preveniranja neželjenih događanja, odgovorili su u riječkoj policiji.


– Dodajemo i da je policija u stalnom kontaktu i suradnji s organizatorima okupljanja, koji su također odgovorni za stanje sigurnosti, te u obvezi poduzeti odgovarajuće mjere sukladno Zakonu o javnim okupljanima, rekli su nam u Uredu načelnika Policijske uprave.