Mnogo upitnika

U slučaju Tolušić puno je toga ostalo nejasno: Ovo su tri pitanja bez odgovora

Dražen Ciglenečki

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Tjedniku Nacional sporne je fotografije predao, zapravo podvalio izvor čiji identitet unatoč tome nisu otkrili. Ali, još je zanimljivije od toga kako je do tih fotografija došla SOA



Puno je toga još nejasno u slučaju Tolušić, mnoga su pitanja i dalje bez odgovora. Izdvojili smo samo tri.


1. Otkud premijeru navodno krivotvorene fotografije?


– Tjedniku Nacional sporne je fotografije predao, zapravo podvalio izvor čiji identitet unatoč tome nisu otkrili. Ali, još je zanimljivije od toga kako je do tih fotografija došla SOA. U tekstu u Nacionalu tvrdi se da su im iz vrha vlasti rekla da ih SOA posjeduje i analizira. Večernji list je, pak, jučer objavio da su se fotografije »našle u rukama premijera Andreja Plenkovića«, koji ih je zatim proslijedio SOA-i. Kako se to nešto može naći u nečijim rukama?




2. Zašto SOA nekoliko dana nije informirala DORH?


– SOA je navodno zaključila da fotografije nisu autentične, o čemu su obavijestili Nacional. I to je bilo sve. Nisu potrebnim smatrali informirati o tome i Državno odvjetništvo, koje je o postojanju tih fotografija doznalo iz Nacionala. Jesu li u SOA-i isprva procijenili da sve to skupa i nije bogzna što da bi morali alarmirati tijelo nadležno za kazneni progon?


3. Na osnovi čega je zaključeno da je na fotografijama prostitutka?


– U Nacionalu se navodi da na fotografijama u krilu tobožnjeg Tolušića sjedi crnokosa mlađa ženska osoba, »reklo bi se prostitutka«. Mediji su, zdravo za gotovo, uzeli tu »procjenu«, pa se dotičnu osobu naziva kurvom. Iako apsolutno ništa ne ukazuje da je doista riječ o ženi koja naplaćuje seksualne usluge.