Ljeto na Punti Christo

U ritmu Slurpa!, Outlooka, Seasplasha i Dimensionsa

Mladen Radić

Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook festivali u tri mjeseca pokušavaju upotpuniti ljetna događanja i dovesti u Pulu atraktivna imena



PULA » Tim Pozitivnog ritma predstavio je bogat program ljetne sezone koji će se održavati u tvrđavi Punta Christo i izvan nje, a u sklopu četiri festivala, a redom su to – Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook. 


   Kreativni direktor Pozitivnog ritma Vedran Meniga kazao je kako ovi festivali pokušavaju upotpuniti ljetna događanja i dovesti u Pulu atraktivna imena, a napomenuo je i da su pokrenuli novu diskografsku etiketu PDV i fanzin Pozitivnog ritma. 


   Party otvorenja ljetne sezone održat će se u tvrđavi 14. lipnja kada će se održati prvi Slurp! festival. O njemu je više govorio Boris Bjelica koji je istaknuo da na festival dolaze najbolja imena domaće regionalne elektroničke scene uz strane goste. Na otvorenju Slurpa! nastupit će techno diva Miss Sunshine iz Osijeka. Ostali datumi za Slurp! su 5. srpanj, 2. kolovoz i 27. rujan. 


  Busevi za Pulu




O 12. Seasplashu, koji će se održati od 17. od 21. srpnja, novinare je informirao Damir Sikora koji je kazao da će se festival održati na pet pozornica, a glavne zvijezde su Asian Dub Foundation koji dolaze u originalnoj postavi i promoviraju novi album. Bit će tu i Brain Damage meets Vibronics, Gentleman’s Dub Club, Bad Copy i mnogi drugi, a od domaćih snaga tu su među ostalima Kandžija i Gole žene. Najavio je i organizirani prijevoz do Pule iz ostatka Hrvatske. Tako će oni koji kupe ulaznice moći na festivale stići autobusom i sa sjevera i s juga Hrvatske, a busevi kreću iz Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba, Splita, Šibenika i Zadra i voze posjetitelje do Pule. 


  Arena i tvrđava


Dimensions i Outlook festival imat će ovogodišnju premijeru u Areni, prije no što se vrate natrag u tvrđavu, o čemu je više rekla Maja Gujinović. Dimensions se otvara u amfiteatru 27. kolovoza, a zvijezda večeri je Caribou uz Darkside i glazbenu podršku Nilsa Frahma i Kwabsa, a Gujinović najavljuje spektakl. Festival se idućih dana seli u tvrđavu gdje nastupaju Jon Hopkins, Juan Atkins, Gilles Peterson, Nina Kravitz, Floating Points i još više od 200 izvođača. Outlook je najveći festival bass i soundsystem kulture, a 3. rujna u Areni otvorit će ga Lauryn Hill uz Submotion Orchestra, Fatimu i Andrewa Ashonga. Od jakih imena na ovogodišnjem Outlooku tu su još hip hop legenda Busta Rhymes pa dance hall i reggae ikone Barrington Lvy, Horace Andy i JanShaka i još mnogo izvođača.