#Jutro nakon

U Zagrebu se otvara prvi Muzej mamurluka u svijetu: Za ideju je “kriva” pedala od bicikla

Sanda Milinković

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Muzej za kojeg gotovo svatko ima svoju priču



“Jeste li se ikada probudili toliko mamurni, da su vam prijatelji morali osvježiti pamćenje glede prethodne večeri? Jeste li ikada željeli da ponovno možete zaboraviti? Niste jedini! Voljeli bi da podijelite svoju priču s nama. Možda čak završi i u kolekciji! Potpuno anonimno, naravno. Ne mora svatko znati što ste radili sinoć!”, stoji na mrežnim stranicama jedinstvenog projekta.


Riječ je o prvom Muzeju mamurluka u svijetu koji svoja vrata otvara 1. prosinca ove godine i u čijem stvaranju možete sudjelovati i sami, slanjem svoje urnebesne mamurne priče.


Iza ovog inovativnog projekta stoje studenti Roberta Mikelić i Rino Duboković, a ideja je došla kada su jedne večeri razgovarali o “pijanim i mamurluk pričama”.




“U jednoj od priča se našao i predmet, odnosno pedala od bicikla u džepu mojeg prijatelja, jutro nakon. Meni je palo na pamet zašto ne bi postojao muzej poput Muzeja prekinutih veza, ali da su priče o pijanim izlascima i mamurnim jutrima”, otkriva nam Duboković.


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook



Koncept su napravili tako da sve izgleda kao put – od trenutka kada izađete iz kluba na ulicu, do trenutka kada se budite u sobi, a priče će biti izložene i na hrvatskom i na engleskom jeziku.


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook



“Priče smo kategorizirali u te četiri sobe: prva je ulica, zatim izlozi, pa vrt ili park i onda dolazite kući gdje se zapravo budite i gdje je sve razbacano kao scena iz ‘Hangover’ filma. Uz te kategorije imamo popratne priče koje su vezane za pojedinu kategoriju”, kaže nam Duboković.


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook


FOTO/Muzej mamurluka, Facebook



Muzej se nalazi na adresi Preradovićeva 8 u Zagrebu, a njegovo će radno vrijeme biti svakodnevno, od 09.00 do 23.00 sata. Cijena ulaznice za studente iznosi dvadeset kuna, a za sve ostale posjetitelje dvadeset i pet.