Kako po metropoli

U Zagrebu danas besplatan javni prijevoz, evo gdje možete parkirati

Hina



U Zagrebu će zbog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije javni prijevoz do kraja dana biti besplatan, kao i parkiranje osobnih vozila na parkiralištima Gredelj– Strojarska i Paromlin.


»U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, odlukom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, javni će prijevoz u Zagrebu večeras od ponoći pa sve do kraja sutrašnjega dana biti u potpunosti besplatan«, stoji u priopćenju iz Gradske uprave.


Time se, ističu, dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u Zagrebu.




Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz Gradske uprave apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom.


Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, od kuda će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor.


Parkiranje osobnih vozila bit će besplatno na parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin, s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.