Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Prometni čep

foto/video Turistička špica dovela do velikih gužvi u prometu: Kolone su na mjestima duge do 13 kilometara

snimio Denis Lovrović
snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 15:23 2019-07-20T15:23:00+02:00

Usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka, a vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica. Kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera, a vrlo gust je promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 metara

Prvi jači srpanjski turistički vikend doveo je danas do očekivanih gužvi u prometu. One su najavljene i u prometnoj prognozi HAK-a, gdje je navedeno da se očekuju do kraja subote u oba pravca, te u nedjelju u smjeru iz mora prema unutrašnjosti.

Trenutno je, javlja HAK, pojačan promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocestu A1 Zagreb-Split-Ploče, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazima gdje su zabilježena duža čekanja.

- Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje, piše HAK.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče nema dužih čekanja kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Povećana je gustoća prometa na između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera. U smjeru Dubrovnika na dionici od čvora Jastrebarsko do čvora Karlovac povremeno dolazi do stvaranja kolona u pokretu sa zastojima. Između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 13 kilometara.

Zbog povećane gustoće prometa između čvora Gornja Ploča i čvora Zadar II u smjeru Dubrovnika vozi se usporeno u koloni vozila uz povremene zastoje

Usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka, a vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica.

Kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera, a vrlo gust je promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 metara.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice-Zagvozd vozi se jednim trakom, naizmjence, a kolone su u oba smjera oko 1 km.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze