Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Festival LGBT kulture

Tko se boji prihvaćanja još? Treća Homo, fešta! u Poreču donosi ljubav, tolerancu i drag show

Foto Festival Homo, fešta!
Foto Festival Homo, fešta!
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 18:45 2018-08-17T18:45:00+02:00

Lajtmotiv ovogodišnjeg festivala je važnost edukacije, vidljivosti i aktivizma u prihvaćanju LGBT osoba kao ravnopravnih članova društva

POREČ Ovogodišnje, već treće izdanje festivala LGBT kulture Homo, fešta! bit će održano u Poreču od 23. do 25. kolovoza. Lajtmotiv ovogodišnjeg festivala je važnost edukacije, vidljivosti i aktivizma u prihvaćanju LGBT osoba kao ravnopravnih članova društva.

- Danas u Hrvatskoj svjedočimo sve većoj retradicionalizaciji, porastu fašizma i govora mržnje. Stoga „Homo, fešta!“ ne znači samo prostor za poboljšanje po živote LGBT osoba, već je i svojevrstan otpor diskriminaciji, netoleranciji i netrpeljivosti u društvu, napominje Nataša Vajagić iz organizacije festivala.

Ljubav i prihvaćanje

Odgajamo li mlade za poštivanje ljudskih prava, znamo li kritički promišljati, mijenja li aktivizam klimu u društvu te što nas je povijest naučila neke su od tema o kojima će na festivalu raspravljati mnogi stručnjaci, aktivisti i umjetnici.

 

homo-festa3

Posjetitelji će imati priliku pogledati izložbu LGBT parova; moći će pogledati filmove o gay srednjoškolcu, trans ženama u Hrvatskoj, potrebi za ljubavi i prihvaćanjem te o povijesti LGBT pokreta u Hrvatskoj; moći će čuti o važnosti edukacije mladih, o slikovnici „Moja dugina obitelj“, o aktivizmu u manjim gradovima, povijesti seksualnosti u Istri te o lezbijskoj književnosti.

Lezbaonica

Moći će prisustvovati radionicama za LGBTIQ aktiviste te Kino učionici – Lezbaonici; zaigrat će kartašku igru „Strašne žene“; zabavit će se na plesnoj predstavi, stand up showu i drag showu te zaplesati uz DJane set.

homo-festa1

Festival je otvoren i besplatan za sve posjetitelje željne dobre zabave i novog sadržaja.

Festival organizira Centar za građanske inicijative Poreč uz financijsku podršku Grada Poreča-Parenzo, Istarske županije-Regione Istriana, Istarske kulturne agencije, Fonda za druge, Mediterranean Women's Fund-a i Lush-a, a u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč, Norveškom ambasadom i Sarajevskim otvorenim centrom. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.