Kontakti s Brkićem i Karamarkom?

Tko je krivotvoritelju SMS-ova javio da ga se prisluškuje? Policija ga je zatekla kako isprobava novi jacuzzi

P. N.



Tko je Franji Vargi iz Belišća dojavio da je pod mjerama tajnog praćenja i prisluškivanja, nakon što se našao pod sumnjom da je za Zdravka Mamića krivotvorio SMS prepisku glavnog državnog odjetnika Dinka Cvitana?


Jutarnji list doznao je kako je poziv stigao s područja Dubrave preko jednokratnog mobilnog uređaja koji je odmah nakon dojave bačen. Vargi je samo poručeno da ništa ne pita, nego da uništi sve USB stickove i hard diskove. Odmah nakon što su službenici koji slušaju razgovore čuli dojavu Vargi, alarmirali su kolege koji su odmah krenuli u akciju zajedno s pripadnicima interventne policije. Zatekli su ga kako isprobava svoj novi – jacuzzi, kojeg je prema tvrdnjama Jutarnjeg dobio kao nagradu za obavljeni posao. Istražitelji su tako uspjeli zaplijeniti veću količinu računalne opreme.


Jutarnji također navodi kako iz pouzdanih izvora doznaje da su u ovih nekoliko dana, dok su se provodile tajne mjere nad Vargom, zabilježeni i njegovi telefonski kontakti s određenim hrvatskim političarima. Pritom se spominju izravni razgovori s bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i zamjenikom predsjednika HDZ-a Milijanom Brkićem.


Tomislav Karamarko rekao je da je Vargu pobliže upoznao prije godinu dana kad mu je preporučen kao stručan informatičar koji može pomoći oko navodne Apisove krađe glasova u izbornoj noći. Jutarnji je objavio i saznanja da mu je Karamarko u nekoliko navrata davao novac, za račune, ali i operaciju.