Bezumno tamanili ptice

Talijanski krivolovci i njihov “domaćin” u Vodnjanu odstrijeli stotine zaštićenih ptica

Hina

Pulska policija trojicu 66-godišnjaka iz susjedne države i 65-godišnjaka sumnjiči da su u dva dana, 18. i 19. listopada, u lovištu na području Vodnjana koristeći zabranjene tzv. vabilice lovili zaštićene vrste ptica. Lovačkim puškama i sačmaricama odstrijelili su nekoliko stotina ptica različitih vrsta



Pulska policija trojicu 66-godišnjaka iz susjedne države i 65-godišnjaka sumnjiči da su u dva dana, 18. i 19. listopada, u lovištu na području Vodnjana koristeći zabranjene tzv. vabilice lovili zaštićene vrste ptica. Lovačkim puškama i sačmaricama odstrijelili su nekoliko stotina ptica različitih vrsta, od kojih su neke proglašene strogo zaštićenim svojtama, a neke zaštićenim zavičajnim svojtama.


Na meti krivolovaca našle su se primorska trepteljka, crnogrla strnadica, crnokapa grmuša, plavetna sjenica, poljska ševa, zelendura, batokljun, velika ševa, juričica, prugasta trepteljka, zeba, drozd, kos, divlji golub, golub grivnjaš, prepelica i čvorak.


Procjenjena šteta je više stotina tisuća kuna.




Četvorica krivolovaca terete se za kaznena djela protuzakonitog lova te uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti. Prijeti im i do pet godina zatvora jer su lovili neke strogo zaštićene svojte.


Policija ih je jutros predala pritvorskom nadzorniku.